NiebieskoCzarny Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Witam, Podczas odkręcania pompki ucieka całe powietrze z dampera (monarch rt). Czy macie może jakieś propozycje co to może być? Amortyzator był w serwisie pod koniec roku 2019.
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Dokręć lub wymień ten zaworek... Dostaniesz u każdego wulkanizatora lub w motoryzacyjnym.
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jeszcze zależy czy masz sprawną pompkęNa pompkach do amortyzatora i dampera jest przełącznik który po przełączeniu wciska zaworek umożliwiając w ten sposób napompowanie amora lub damperaTeraz czy on ci się dobrze przełącza I tak jak Luk pisał sprawdź ten zaworek może być uszkodzonyA wcześniej ci trzymało ciśnienie?
pecio Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Po pierwsze sprawdź czy się nie odkręcił, jeżeli nie to prawdopodobnie zaolejowany zaworek. Wykręć i zanim wkręcisz przetrzyj izopropylem lub innym spirem gniazdo zaworka po czym najlepiej wkręć nowy taki ja koledzy wyżej napisali.
NiebieskoCzarny Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Ok dzięki za rady, ale jestem w tym temacie trochę zielony, także prosiłbym o "młotowe" wytłumaczenie jak to ogarnąć dokładnie
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Z ciekawości zapytam. Jakiej pompki używasz?
NiebieskoCzarny Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2020 3 minuty temu, PrzeLuka napisał: Z ciekawości zapytam. Jakiej pompki używasz? https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-do-amortyzatorow-rock-shox-pd13616/
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Sprawdź zawór a jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
NiebieskoCzarny Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Wiem że to może głupie pytanie, ale powiecie czym dokładnie go odkręcić?
NiebieskoCzarny Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Dzięki wszystko chyba już wiem. Można zamknąć
NiebieskoCzarny Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Naprawione, dziękuję bardzo. Wystarczyło wymienić zawór. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi