Skocz do zawartości

Piasta tylna i bębenek pytanie

Pawci_o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Potrzebuję Waszej pomocy. Posiadam rower Cannondale Trail 2 z 2018 r. Zamontowana w nim jest piasta tylna: Custom BOOST QR Formula rear. Kaseta jaką posiadam to: Sunrace, 11-42, 11-speed.

Bębenek już w tamtym roku wydawał dziwne dźwięki. Samodzielnie serwisowałem (czyszcznie i smarowanie) i do tej pory było ok. Teraz wydaje bardzo dziwne dźwięki i zastanawiam się czy jeszcze raz go rozbierać czy kupić jakiś inny nowy? Dodatkowo zauważyłem, że oba konusy łożysk (9 kulek) są w opłakanym stanie (posiadają wżery). Czy wymienić te konusy i bębenek? Jaki bębenek polecacie? 

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Zdania zaczyna się dużymi literami. Piszesz niedbale. Błędy w interpunkcji. Popraw wpis albo kosz.

Opublikowano

Jak potrafisz to rozbierz, powymieniaj kulki, konusy i co tam jeszcze. Zawsze wyjdzie taniej niż nowy bębenek :)

@przeluka jak się już czepiasz to mówi się z "wielkiej" litery a nie "dużej" :P

• Lubię to! 1
Opublikowano

Myślicie, że do piast formula są dostępne części zamienne? To jednorazówki są.

Opublikowano

Zgadzam się z vdcmike, te piasty to nic specjalnego, Ja polecam Novateca, a jak masz hais to bierz DT.

Opublikowano

Witajcie, już się nie sprzeczajmy, teraz jest kolejny problem a mianowicie- jaki konusy będa pasowały do tej piasy - jakie kupić??

piasta Custom BOOST QR Formula 

Może ktoś już dobierał lub podpowie jakie kupić - dodam że w bieżni jest 9 kilek.