Pawci_o Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Witajcie. Potrzebuję Waszej pomocy. Posiadam rower Cannondale Trail 2 z 2018 r. Zamontowana w nim jest piasta tylna: Custom BOOST QR Formula rear. Kaseta jaką posiadam to: Sunrace, 11-42, 11-speed. Bębenek już w tamtym roku wydawał dziwne dźwięki. Samodzielnie serwisowałem (czyszcznie i smarowanie) i do tej pory było ok. Teraz wydaje bardzo dziwne dźwięki i zastanawiam się czy jeszcze raz go rozbierać czy kupić jakiś inny nowy? Dodatkowo zauważyłem, że oba konusy łożysk (9 kulek) są w opłakanym stanie (posiadają wżery). Czy wymienić te konusy i bębenek? Jaki bębenek polecacie? Będę wdzięczny za pomoc.
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zdania zaczyna się dużymi literami. Piszesz niedbale. Błędy w interpunkcji. Popraw wpis albo kosz.
raven Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jak potrafisz to rozbierz, powymieniaj kulki, konusy i co tam jeszcze. Zawsze wyjdzie taniej niż nowy bębenek @przeluka jak się już czepiasz to mówi się z "wielkiej" litery a nie "dużej" 1
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Przyganiał kocioł garnkowi. No właśnie... z wielkiej.
vdcmike Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Myślicie, że do piast formula są dostępne części zamienne? To jednorazówki są.
Kruk Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgadzam się z vdcmike, te piasty to nic specjalnego, Ja polecam Novateca, a jak masz hais to bierz DT.
Pawci_o Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Witajcie, już się nie sprzeczajmy, teraz jest kolejny problem a mianowicie- jaki konusy będa pasowały do tej piasy - jakie kupić?? piasta Custom BOOST QR Formula Może ktoś już dobierał lub podpowie jakie kupić - dodam że w bieżni jest 9 kilek.
Rekomendowane odpowiedzi