Skocz do zawartości

VIRB Editor

pitmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótkie pytanie, chciałem wy edytować film virb-em i nałożyć na niego nakładki, wszystko się udało, jednak prędkość stopi w miejscu na 8 km/h i tak przez cały film, w czym może być problem.

Trasa wyeksportowana z sigmy rox w formacie .fit 

Opublikowano

Spróbuj dać inną prędkość z programu, tam jest kilka różnych prędkości i może dajesz którąś, która jest przez Twój licznik niemierzalna. Jak będzie dalej problem wrzuć gdzieś ten plik, zajrzę u siebie w program :)

• Pomógł 1
Opublikowano
Dnia 18.06.2017 o 10:33, pitmax napisał:

Krótkie pytanie, chciałem wy edytować film virb-em i nałożyć na niego nakładki, wszystko się udało, jednak prędkość stopi w miejscu na 8 km/h i tak przez cały film, w czym może być problem.

Pewnie masz najnowszą wersję 5.1. Miałem ten sam problem i nie udało się go rozwiązać. Cofnij się do wersji 4.2 i powinno być OK.

• Pomógł 1
Opublikowano

tak wersja to 5.1, sprawdzę wersję 4.2, dzięki za info

niestety jest problem ze znalezieniem wersji 4,2

Opublikowano

Coś jest nie tak z tym plikiem, nie byłem w stanie tej trasy sprawdzić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Yarpenn napisał:

Coś jest nie tak z tym plikiem, nie byłem w stanie tej trasy sprawdzić.

ok dzięki wielkie, generalnie sidma data center exportuje GPX tk że ani endo ani strava ich nie widzi, więc i może z .fit - em jest coś nie tak

Opublikowano

Jeżeli plik gpx jest nieodczytywalny przez endo i stravę to jak dla mnie to jest to wadliwe urządzenie i jeśli jest na gwarancji to oddałbym je do sklepu/producenta.

Opublikowano
7 godzin temu, pitmax napisał:

niestety wersja 4.2 nie działa mi pod win 10

Dziwne, u mnie pod Win10 śmiga. Plik .fit sprawdziłem, jest OK. Tutaj możesz przekonwertować na różne formaty: http://www.gpsies.com/convert.do

Opublikowano
8 godzin temu, Yarpenn napisał:

Jeżeli plik gpx jest nieodczytywalny przez endo i stravę to jak dla mnie to jest to wadliwe urządzenie i jeśli jest na gwarancji to oddałbym je do sklepu/producenta.

eksportuje do tcx i jest ok, po za tym sigma robi eksport do stravy z automatu i  z  tym też nie ma problemu

Opublikowano

No niestety z tym edytorem nie jest dobrze. U mnie tak samo wersja 4.22 zainstalowała się na W10 tylko nie mogłem wyeksportować filmu. Następnie samoistnie zrobiła się wersja 5.xxx (oczywiście dałem przyzwolenie) no i okazało się, że filmy się eksportują tylko wszystkie wskaźniki stoją w miejscu, co bym nie zrobił, nawet w trybie edycji. 

Wróciłem do wersji 4.22 i niestety program się już nie uruchamia. 

Opublikowano

To dziwne, u mnie wszystko działa, a sam program renderuje filmy ok 10 razy szybciej...

Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałem to na dwóch laptopach (nie mam stacji roboczej). Może to jest przyczyną? O ile mnie pamięć nie myli to i Damian miał na laptopie problemy z eksportem. 

Edytowane przez abw
Opublikowano

A może próbujesz wyeksportować zbyt duże pliki? Ile Ci tam GB pokazuje?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie podpinam się pod temat. Czym może być spowodowane zawieszanie się programu VIRB. Udało mi się stworzyć kilka filmów z nałożonymi parametrami z przejechanej trasy, niestety program przestał mi działać, nawet odinstalowywałem i instalowałem ponownie program, nic to nie dało. Mam taką informację: Program VIRB Edit przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 31/08/2017 o 20:43, Miloszs napisał:

Czy da się do virba eksportować pliki ze stravy?

Da się (plik gpx). Ostatnio ćwiczyłem ale ciężko o dokładny odczyt pod kątem materiału video. Albo ja coś źle robię.

Edytowane przez piotr.solek
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nowa wersja Virb'a jest dostępna...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podpinam się do tematu. Miałem kiedyś ten Virb edit, ale usunąłem a teraz chciałem założyć nakładkę pliku tcx i okazuje się, że mój Macbook ma taki system (Yosemite), który już nie "łyka" tej najnowszej wersji chyba 5.2. Ma ktoś wersje wcześniejsze na maca albo jest w stanie wskazać miejsce, skąd je wziąć?

Dziękuję z góry 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam problem z Virbem. Wskazuje mu początek mojej aktywności, a on i tak zaczyna wskazywac wszystko od samego poczatku filmu. W załączniku podesłałem dane wyeksportowane z sigmy 23.16.

2018_09_08__14_04_.fit