Skocz do zawartości

Kellys Hacker 70 2017 Nowe Cudo Accent_Szaj'a :)

Accent_Szaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tym że ja nie chcę wykraczać poza rekreację .Czasem wypady z kumplami po lasach
Ok, rozumiem, szanuje, nic na siłę
Opublikowano

Ja śmigam na platformach w enduro ale na xc w SPD kwestia nawyku
Można nauczyć się bez problemu prosto i skutecznie

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, piter614 napisał:

Ja mogę mieć rower za 15 tys a będę jeździł w trampkach kto mi zabroni

Za 15 tysi roweru nie mam ale w trampkach jeżdżę😁

Apropo SPD to nie mam, nie kupię i raczej mam w d...pie co ktoś na ten temat myśli:))

IMG_20200815_161930410~2.jpg Edytowane przez TOMALA72
  • Lubię to! 2
Opublikowano
2 godziny temu, S2Ybk1 napisał:

Mam m520 w mtb, jazda bez butów spd nie jest żadnym problemem. Ewentualnie możesz kupić coś w stylu

1a5cb233daf8491456d901802afcfc48

Dwa w jednym. Skoro do rekreacji nie potrzeba spd, to po co napęd 2x12, drogi amor powietrzny, karbon, nieprzegrzewalne dwutłoczkowe hydrauliki?

Nie rozumiem dlaczego piszesz próbując zmuszać kogoś do jazdy na spd jeśli nie chce, nie ma na to ochoty i po prostu mu to nie potrzebne do życia, jeżdził nie będzie.:/ Każdy ma inne preferencje co do roweru. Ja np jeżdzę na spd ale teraz z perspektywy czasu równie dobrze mógłbym smigać na platformach z pinami i butami do tego dedykowanymi bez tego całego wpięcia. Nawet na rowerze za 60 000 zł (bo mi tak wygodniej) :)

Opublikowano
20 godzin temu, TOMALA72 napisał:

trampkach jeżdżę

I jak zwykle po korytarzu xD 

20 godzin temu, Fimala napisał:

Na co wydawać pieniądze jeśli nie na swoje hobby? ;) 

O stary.Szach i mat :D. Lepiej bym tego nie ujął 

W dniu 17.08.2020 o 18:26, Ares napisał:

Turbacz byś sobie wjechał. Na tekkingach czy gravelach tam ludzi widać

@PiotrekGT mówi że tam to z dziećmi mogę się wybrać,czyli odnoszę wrażenie że już taka totalna padaka.Jak myślisz ,jest w tym Turbaczu jakaś trasa godna uwagi? Piotrek myśli żeby śmignąć do Bielska.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

@PiotrekGT mówi że tam to z dziećmi mogę się wybrać,czyli odnoszę wrażenie że już taka totalna padaka.Jak myślisz ,jest w tym Turbaczu jakaś trasa godna uwagi? Piotrek myśli żeby śmignąć do Bielska.

Ares nie zrozum mnie źle, to bardzo dobra turystyczna miejscówka. Fragmentem jest zjazd w koninkach więc jest co robić. Zaproponowałem Bielsko ze względu na twistera i rocknrolla, trasy co się Piotrkowi (accentowi) podobają i jest przyjemny podjazd jak najbardziej pod XC. A że Piotrek chciałby się wybrać nie sam to Bielsko bardziej mi podchodzi bo takich szytrowych dróg jak w Turbaczu to ja mam w swojej okolicy setki kilometrów i już patrzec na nie nie mogę ;)

Edytowane przez PiotrekGT
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Nie wiem co to znaczy padaka a przykład Turbacza podałem bo to taka rowerowa Mekka tym bardziej dla kogoś z Krakowa. Problem raczej w tym, że większość jedzie tylko na ten szczyt i to dość lipnymi wariantami. Mało kto odbije sobie na Jaworzynę czy Gorc i z niego zjedzie do Lubomierza gdzie jest spory parking Parku Narodowego. Cały podjazd z tego parkingu przez przeł Borek i dalej na Czoło Turbacza różni się radykalnie od wjazdu od Starych Wierchów czy Nowego Targu. Po drugie w Gorce jedzie się po widoki. Te góry miażdżą widokami w tym na Tatry. Odcinek Turbacz-Jaworzyna-Gorc to jest wprost mistrzostwo. 

Osobiście w Bielsku byłem raz i w sumie nie znam za bardzo tych tras. To nie moje klimaty. Ja potrzebuję ciszy i spokoju a nie tłumów. Dużo bardziej kameralnie jest przykładowo w Zawoi. Tutejsza "sokolica" to trasa nr 2 w Polsce bo wyprzedził ją Szczyrk. Jest trasa "tabakowy", która wyprowadza bardzo wysoko na pas graniczny w rejonie Mędralowej. Piękne hale, cały czas potężna Babia przed oczami. W Bielsku tego nie ma i nigdy nie będzie. Tu masz jeden z lepszych filmów oddających zarówno podjazd jak i zjazd tabakowym bo ta trasa jest 2 kierunkowa https://www.youtube.com/watch?v=Evdm5h3X4p8&t=132s 

No niestety do Tabakowego trzeba podjechać dość ostrą drogą tak z 3 km. Są jednak wypłaszczenia w wielu miejscach więc nie jest żle. Najgorzej na płytach ażurowych ale nie jest długo i można zrobić to z buta. Góry i rower to też robienie części trasy z buta. A jak @Accent_Szaj często bywa w LW i jeżdzi pod Zoo asfaltem z pod Dacjusza lub Aleją Wędrowników to sobie da radę . Choć przy przełożeniu 28-40 łatwo być nie musi. 

Edytowane przez Ares
  • Pomógł 1
Opublikowano

Posprzątałem po tym "dziwaku", którego już z nami nie ma. Wszystkie posty niezwiązane bezpośrednio z tematem wątku zostały usunięte.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

@PiotrekGT mówi że tam to z dziećmi mogę się wybrać,czyli odnoszę wrażenie że już taka totalna padaka.

11 godzin temu, Ares napisał:

Nie wiem co to znaczy padaka a przykład Turbacza podałem bo to taka rowerowa Mekka tym bardziej dla kogoś z Krakowa. [...] Po drugie w Gorce jedzie się po widoki. Te góry miażdżą widokami w tym na Tatry. Odcinek Turbacz-Jaworzyna-Gorc to jest wprost mistrzostwo. 

[...]

A jak @Accent_Szaj często bywa w LW i jeżdzi pod Zoo asfaltem z pod Dacjusza lub Aleją Wędrowników to sobie da radę .

No właśnie tak na privie Accentowi napisałem, że warto tam z dziećmi pojechać na weekend czy coś, dla widoków, typowo turystyczna miejscówka ;) Padaka to troche złe określenie, ja tak nie mówiłem chyba.

Pod LW wjeżdza przez łopate co nawet mnie zdziwiło ;)

37 minut temu, PrzeLuka napisał:

Posprzątałem po tym "dziwaku", którego już z nami nie ma. Wszystkie posty niezwiązane bezpośrednio z tematem wątku zostały usunięte.

Szkoda bo było trochę beki :D

Edytowane przez PiotrekGT
Opublikowano
18 minut temu, PiotrekGT napisał:

że warto tam z dziećmi pojechać na weekend czy coś, dla widoków, typowo turystyczna miejscówka ;) Padaka to troche złe określenie,

Może fakt,padaka to złe określenie,ale jak zapodałeś z tymi dziećmi, to od razu wyobraziłem sobie totalną nudę,gdzie wjadą 10 latkowie:$

35 minut temu, PiotrekGT napisał:

Szkoda bo było trochę beki :D

Śmiechy,śmiechami,ale chłopaka zaczynało ponosić z przekleństwami i epitetami pod adresem innych forumowiczów na czele.

Godzinę temu, PrzeLuka napisał:

Posprzątałem

Dzięki

Opublikowano

O Sokolica przyjemna jest. Zjechałem kilka razy. A Tabakowego mam ochotę zaliczyć. Chłopaki zbieramy się?

Opublikowano
52 minuty temu, Wojtek O. napisał:

Chłopaki zbieramy się?

No właśnie chcemy. @PiotrekGT by zorganizował furę 

Opublikowano

Zależnie od tego jak to ma wyglądać ja mogę nawet na doczepkę lub jeśli sie nie boi obicia roweru to mogę wrzucić do mojego kombiaka. Już z Piotrkiem tak jechaliśmy.

Opublikowano

Panowie a kiedy jedziecie? Bo tak się składa że jutro będę kręcić się na szosie w okolicach Kalwarii i potem zostaniemy u rodziny na parę dni. MTB też biorę mogę dojechać

Wysłane z mojego dandelion przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja na pewno planuje na pewno początek września ( @Raptor od ciebie zależy kiedy dokładnie ;) ) no i wcześniej w międzyczasie tez mogę. Mam możliwość jechania dostawczakiem z dwoma wolnymi miejscami w szoferce. Jedno już wstępnie Accent zaklepał.

Opublikowano

to ja teraz skoczę na ten Turbacz w weekend

Opublikowano
Godzinę temu, komandosek napisał:

Turbacz w weekend

@Gophferteż chciał na Turbacz jechać jakoś teraz

Opublikowano

u mnie będzie obsuwa bo kolesiowi powrót z Afganu przesunęli na koniec września i wszystko jest zależne od jego powrotu. Razem jedziemy bo wynajmujemy busa aby zabrać 3 rowery i jedziemy 

Opublikowano
10 minut temu, piter614 napisał:

Coś dla ciebie

@PiotrekGT wyciągnął nas z @Falcon_2002 na bardzo podobny odcinek :D.

20200723_171436.jpg.3b1de1ccd730c898eca87a63ed7457da.jpg

Tu rower stoi na skarpie,a ja robię zdjęcie poniżej na wyciągniętych rękach.Już po tym jak wyjechaliśmy z koryta rzeki.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Muszę przyznać że trasy na szosę macie super. W Sudetach znacznie bardziej dziurawy asfalt, przynajmniej po Polskiej stronie. dbdae0c41c938d4a8a51f4818588ed30.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, piter614 napisał:

Coś dla ciebie rower by się utaplał emoji16.png
60a1d12127bc438c05655cd4e2670edc.jpg

Pobrudziłeś 😲

Opublikowano

Błoto było takie że obręczy nie było widać
Wpadłem w jedną wyrwę to aż piasta się pod błotem schowała musiałem zacisk woda przepłukać
Trasa to Świeradów Zdrój szlak pieszy jeden z fajniejszych