kazik1701 Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Witam kolegów z forum. Od niedawna jestem posiadaczem Giant Anyroad Comax. Chciałbym zakupić pierwszy uniwersalny strój na rower na okres wiosna/lato. Zaczerpnąłem informacji że najlepsze i uniwersalne będą spodenki z szelkami i wkładką żelową początek. Natomiast jestem laikiem w temacie, moje dystanse do do 30km natomiast chciałbym w związku z zakupem roweru zacząć jeździć więcej i przed tym odpowiednio się do tego przygotować. Prosił bym o jakieś nakierowanie, na firmy oraz dobór stroju. Oczekiwania: strój na wiosna/lato Spodenki, koszulka, bluza. budżet 500zł
craroce Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 ja posiadam dokładnie ten strój https://attiq.net/meski-komplet-kolarski-power-catena.html Na pierwszy strój kolarski z czystym sumieniem polecam. Koszulka wygodna, spodenki do tras 200km też są ok. Bardzo dobra jakość jak za tą cenę. Po ok 4kkm w tych spodenkach + zajęcia spinning na rowerkach stacjonarnych absolutnie nic się nie dzieje. Dodatkowo jest to polska marka. Mam od nich dwie koszulki i ten komplet. Jestem zadowolony. 1
kazik1701 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 https://www.bikester.pl/santini-gara-spodenki-na-szelki-mczyni-czarny-875328.html czy to dobra opcja w tej promce ?
Waldek Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ja osobiście kręcę w różnych typach. Mam BCM Vezuvio na wkładce nie silikonowej i powiem dwa sezony 2-3 bez problemu, a i zdarzyło się jak były nowe 6 godzin wytrzymać. Jeździłem na tanich mikesport i też dawały radę do 2 godzin, choć wytrwały 3 sezony, Obecnie mam Rogelli z wkładka silikon i niby były rekomendowane na długie trasy to dla mnie maks 3-4 godziny, mam jeszcze kupione w jakimś stroju kompletnym na stronie odzież dla kolarzy pewnie z Chin, ale wkładka żelową rewelacyjna dla mnie hit. Mam jeszcze nie rozpakowane Briko classic więc nie powiem nic na ich temat. Na trenażer e używam jakiś 4f, bruggi i Rogelli tanie, i nadają się tylko na domowe krecenie, nie wyobrażam sobie teraz w tym wyjechać na asfalt, chyba że do sklepu. Myślę że spodenki powinno kupować się trochę pod twardość i profil siodełka. Teraz mam płaskie pro i te Rogelli z silikonem lepiej leżały na siodle zaokrąglonym san marco. Kiedyś w spodenkach z Lidla jak były nowe przejechałem rajd wokół Tatr 205 km i powiem ze oceniam je na mocne 4.
Rekomendowane odpowiedzi