Jasiu Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Posiadam od niedawna rower z powietrznym amorkiem (rebą dual air z 2011) wszystko fajnie ale ostatnio podczas serwisu wymieniłem uszczelki kurzowe i myślałem, że na tym skończy sie jego serwisowanie. Jednak okazało się, że powstał nowy problem. Mianowicie powietrze z komory negatywnej (minusowej) delikatnie ucieka przez co mam problem z prawidłowym ustawieniem SAGu. Da się rozwiązać ten problem jakoś bez rozbierania amortyzatora czy raczej będzie to konieczne?
Gość Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Jeżeli ucieka ciśnienie do wymiany uszczelnienia. Nie da się tak zrobić by nic nie wymienić i by działało.
Gość Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Sprawdż czy zawór trzyma. Może wystarczy go wymienić. W innym wypadku będzie trzeba rozłożyć amor.
Gość Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Godzinę temu, PrzeLuka napisał: Sprawdż czy zawór trzyma. A Luka pisze dokładnie o tym
Gość Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 W razie czego można to dostać w każdym motoryzacyjnym lub u wulkanizatora.
Jasiu Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Opublikowano 30 Marca 2020 2 godziny temu, PrzeLuka napisał: Sprawdż czy zawór trzyma. Może wystarczy go wymienić. W innym wypadku będzie trzeba rozłożyć amor. Próbowałem go dokręcić specjalnym kluczem, ale.nie pomyślałem, żeby go wymienić, dzieki za rade, jak to nie pomoże to biore sie za kolejne rozbieranie amora.
Gość Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Może pomoże. Zawór od negatywnej jest nisko i może nalecieć paprochów zwlaszcza jak się zapomni nakrecić nakrętki. Daj znać czy wymiana pomogła.
Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Dlatego w Dual Air jest nakrętka i musi być tam. P.S. W Solo air też jest wentyl od dołu tylko schowany na gwintem na śrubę. Ktoś o tym na forum pisał i tak to prawda. 1
Jasiu Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 W dniu 30.03.2020 o 20:16, PrzeLuka napisał: Może pomoże. Zawór od negatywnej jest nisko i może nalecieć paprochów zwlaszcza jak się zapomni nakrecić nakrętki. Daj znać czy wymiana pomogła. Zawór wymieniony i po 2 dniach nic nie zeszło, więc wydaje mi się, że jest okej. Na szczęście skończyło się bez konieczności rozbierania amora. Dzięki za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi