łukasz... Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Cześć, Zabrałem się za wymianę łańcucha i zauważyłem jak tylna przerzutka się buja. Na filmach o wymianie, regulacji itp. przerzutek to miejsce jest sztywne i nie wiem czy się bać tego luzu czy taki urok sram apexa? Śruba montażowa jest dokręcona do końca, jednak wygląda jakby przydała się podkładka. Jestem w stanie nieco wsuwać i wysuwać w zaznaczowym na zdjęciu miejscu. link do gifa jak mniej więcej się to zachowuje: https://wrzucplik.pl/pokaz/1985605---ecbf.html z góry dzięki za podpowiedzi. Edytowane 29 Marca 2020 przez łukasz... dodanie informacji
Accent_Szaj Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Nie masz luzu na zaznaczonej śrubie. Na gifie ruszasz przerzutką i ruszają się tylko ruchome części.Możesz ewentualnie sprawdzić czy masz dobrze dokręconą śrubę trzymającą wózek. Poniżej masz filmik szaja.W 8:50min zajmuje się tą śrubką o której mowa. Najlepiej zrób cały serwis przerzutki
PiotrekGT Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Ma luz na śrubie mocującej, normalka u srama, wiele ludzi na to narzeka szczególnie w tych tańszych grupach
Gość Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 GIF tego tak nie oddaje, ale tak jak pisze @PiotrekGT - standardowy luz na śrubie u SRAM-a. Na początku się tym niepokoiłem, ale po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów nie zauważyłem pogorszenia zmiany przełożeń itp. niedogodności, więc radzę się nie przejmować. Owy luz mam na dwóch rowerach z napędem od SRAM-a (Apexy 1x) - w obydwóch napęd pracuje bez uwag.
łukasz... Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Dzięki Panowie, po założeniu łańcucha wszystko się usztywnia, przełożenia pracują jak powinny. Jestem w takim razie kolejną osobą, którą Sram nastraszył.
Rekomendowane odpowiedzi