cgrav Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 Witam Niestety niefortunnie moja mała pociecha przewróciła mi rower i upadł na trawę napędem. Efektem tego jest krzywy hak ? wózek? Cała konstrukcja? Na co to wam wygląda? Co mogę z tym zrobić samemu bez serwisu? Biegi się zmieniają jedynie łańcuch trze
Gość Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 Krzywy hak przerzutki. Wpisz na YT "prostowanie haka przerzutki" ot wsio.
elmapeto Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Drugie zdjęcie ewidentnie ukazuje krzywy hak. Jeśli będziesz kupował nowy to koniecznie weź stary na wzór.
Gość Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Można go wyprostowaćW cale nie musisz kupować nowegoWykręć połóż na czymś prostym będziesz widział czy leży prostJak masz imadło możesz go po prostu skręcić w szczękach wtedy się wyprostujeEwentualnie zaprzeć na dwóch stronach i wtedy gumowym młotkiem uderzyć na środku na pewno się wyprostuje, jest to prosty hak wiec nie będzie problemu
cgrav Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Nie mam imadła ale mogę podskoczyć do Castorama jeśli jest otwarta (?). Czy muszę czymś zabezpieczyć w imadła? I dwa czy mam jakoś zabezpieczyć przerzutke jak ściągnę hak?
Gość Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Dwoma kluczami nastawnymi ostatnio prostowałem hak.
Gość Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Jak ściągniesz przerzutkę zwyczajnie będzie wisieć na linceMożesz zwyczajnie bez imadła hak położyć tak by sparł się jedna częścią na czymś np 5 zł a drugą częścią będzie na podłodze, wtedy uderzysz młotkiem w środek haku i powinnien się wyprostować
cgrav Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Będę próbował to dzisiaj zrobić tylko muszą dzieciaki mi zasnąć w miarę szybko
Rekomendowane odpowiedzi