santosik Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 Witam, Pomysł zakupu roweru MTB zrodził się w mojej głowie jakieś dwa lata temu kiedy będąc użytkownikiem roweru typu cross stwierdziłem że jednak czegoś mi w tym brakuje. Długo się zastanawiałem czy jest sens w jakiś sposób ulepszać dotychczasowy sprzęt czy może zbierać kasę i kupić sobie coś z czego będę zadowolony. Wybrałem opcję nr 2. Po długim przeszukiwaniu rynku wybór padł na wspomnianego powyżej Scotta. Z perspektywy czasu i przejechanych km / na dzień dzisiejszy ok 7000, wiem że wybór był dobry. Co zrobiłem: wymieniłem po sezonie opony były Maxiss Ikon 2,2 (zwijane) są Maxiss Rekon 2,4 TR Exo Protektion + zestaw Trezado wymieniłem sztyce ze zwykłej na Syncros regulowaną (na zjazdach super sprawa) zakupiłem porządny licznik (Garmin Edge 530) zakupiłem porządne oświetlenie (Prox Dual Power II) W niedługiej przyszłości wpadnie jeszcze pedały Shimano Deore XT PD-M8120 w palanach mam też zmianę układu hamulcowego na SLX 1
Rekomendowane odpowiedzi