retmiwrd Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Witam. Mam problem. W sobotę kupiłem w sklepie rowerowym przełajówkę. Nie było pogody więc stała w garażu. Przed wczoraj przejechałem się 6 km. Dzisiaj wybrałem się na dłuższą wycieczkę i zjechałem z asfaltu na leśną drogę. Po wyjechaniu z lasu poczułem, że coś jest nie tak z prawym pedałem i od razu się zatrzymałem. Okazało się, że pedał jest przekrzywiony i do połowy wykręcony. Co za tym idzie całkowicie zerwany jest gwint w ramieniu korby. Rower łącznie ma przejechane 15 km a przygotowaniem go do jazdy zgodnie z instrukcją i warunkami gwarancji zajmował się sklep. Czyli oni przykręcali pedały. Nie wiem czy jest to wada korby, czy była wcześniej uszkodzona, czy może serwisant za luźno dokręcił pedał ale swojej winy w tym nie widzę. Myślicie, że będzie problem z gwarancją? I czy żądać wymiany całego roweru czy tylko korby? Pozdrawiam
remigiusz Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Trudno rzec, istotna jest dobra wola sklepu. Korba nie musi być do wymiany, są specjalne tulejki, i korba w pełni sprawna.
retmiwrd Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) To mnie nie pocieszyłeś . Jadę do nich zobaczymy co powiedzą Edytowane 27 Marca 2020 przez retmiwrd
seraph Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Oni przykręcali pedały, a wmawianie Tobie, że od soboty je ruszałeś i to Twoja wina naprawdę źle by o nich świadczyło. Moim zdaniem nie powinni Ci robić problemów z wymianą korby na nową. Nawet ewentualna naprawa gwintu powinna być za Twoją zgodą. Edytowane 27 Marca 2020 przez seraph
Yan Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Nie ma sensy gdybać. To czy się uda zależy od polityki sklepu a nawet o nastroju przyjmującego zgłoszenie. Spróbować nie zaszkodzi. Idziesz mówisz że odpadło i niech decydują.
Accent_Szaj Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Znając życie, pewnie się tylko odkręcił ten pedał. Tego typu "awarie" zdążają się. Są to tzw choroby wieku dziecięcego. Na 100% poprawią Ci to w sklepie
retmiwrd Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Opublikowano 28 Marca 2020 Nie odkręcił tylko ukręcił😁 Rower przyjęty na gwarancję. Wszystko zależy od krossa. Jeszcze nie dzwonili. W sklepie nikt mi nie wmawiał, że to moja wina ale również nikt się do niej nie przyznał. Zobaczymy. Dam wam znać jak się to skończy.
Rekomendowane odpowiedzi