Miłosz9229 Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Zaczęło strzelać jak jechałem bardzo mocno podjazd i teraz tak strzela, wie ktoś może jaka jest tego przyczyna co mogę zrobić żeby przestało strzelać ? Edytowane 26 Marca 2020 przez Miłosz9229
SzpiceR Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Powieś sobie gdzieś rower, złap przerzutkę w łapę i kręcąc w powietrzu sprawdź czy "strzały" nie ucichną po przybliżeniu górnego kółka przerzutki do kasety Edytowane 26 Marca 2020 przez SzpiceR
Accent_Szaj Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Musisz napisać więcej informacji. Jak rower/rama Wersja supportu ,sztycy,mostka
vdcmike Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Jeśli strzela przy przykładaniu dużego momentu do korby na najlżejszych przełożeniach to raczej sprzęgło w bębenku poległo.
Miłosz9229 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Musisz napisać więcej informacji. Jak rower/rama Wersja supportu ,sztycy,mostka Jest to specialized epic comp carbon 2018 to nie są strzały na pewno ze sztycy, sterów itp ponieważ strzela tylko na niektórych koronkach i przy mocnym pedałowaniu i słychać ze to z okolic napędu 4 godziny temu, vdcmike napisał: Jeśli strzela przy przykładaniu dużego momentu do korby na najlżejszych przełożeniach to raczej sprzęgło w bębenku poległo. Da się to jakoś sprawdzić czy faktycznie sprzęgło w bębenku się zepsuło? Edytowane 26 Marca 2020 przez Miłosz9229
Accent_Szaj Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 No przy karbonie rama przenosi dźwięki. Ja obstawiam Support.Napisz czy masz press fit czy BSA Możesz jeszcze sprawdzić czy nie poluzowała się nakrętka na kasecie.Najlepiej zdejmij kasetę i sprawdź jak wżery na bębenku,oczyść i skręć. Ps.Sprawdź przymiarem łańcuch
Miłosz9229 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Opublikowano 27 Marca 2020 10 godzin temu, Accent_Szaj napisał: No przy karbonie rama przenosi dźwięki. Ja obstawiam Support.Napisz czy masz press fit czy BSA Możesz jeszcze sprawdzić czy nie poluzowała się nakrętka na kasecie.Najlepiej zdejmij kasetę i sprawdź jak wżery na bębenku,oczyść i skręć. Ps.Sprawdź przymiarem łańcuch Mam press fit Łańcucha raczej nie trzeba sprawdzać dlatego że napęd ma przejechane jakieś 100km
Accent_Szaj Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 I widzisz. Dobre info.Możliwe,że kaseta nie przyjęła nowego łańcucha Odnośnie press fit,to proszę cię bardzo,tu masz fajną recenzję. Wprasowywane support'y potrafią strzelać jak oszalałe ,a Karbonowa rama działa jak "Tuba rezonansowa" przenosząc strzały,które bardzo ciężko zlokalizować. Sprawdź jeszcze kasetę.Jest to też jeden z głównych podejrzanych
Miłosz9229 Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Opublikowano 28 Marca 2020 Zmieniłem support i wszystko było złożone od nowa kaseta itp i teraz już nie strzela
specialized34 Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 Zmieniłem support i wszystko było złożone od nowa kaseta itp i teraz już nie strzelaTeż mam Epica 2018 i xtr 9100 u mnie to samo występuje gdy mocno naciskam na pedały podczas podjazdu dźwięk wydobywa się z kasety na 2 największych koronkach. U mnie dzieje się tytko wtedy jak wjadę w błoto czy piach ale gdy wyczyszczę napęd dźwięk ustaje Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Pamiętajcie że łańcuchy 12 shimano są ciut inne, wyższe i mają swój inny dźwięk pracy na kasecie.
Rekomendowane odpowiedzi