Skocz do zawartości

Dlugosc oski 142x12.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko jak sprawdzic jaka dlugosc osi przelotowej bedzie mi potrzebna? Sa dostepne w rozmiarach 166mm i 170/171mm. Skad mam wiedziec ktora do mojej ramy pasuje? Rama to Marin Rocky Ridge 7.4?

Pozdrawiam.

JGW.

Opublikowano
6 godzin temu, Kali007 napisał:

Mam pytanko jak sprawdzic jaka dlugosc osi przelotowej bedzie mi potrzebna? Sa dostepne w rozmiarach 166mm i 170/171mm. Skad mam wiedziec ktora do mojej ramy pasuje? Rama to Marin Rocky Ridge 7.4?

142 + szerokość ramy przy ośce z lewej strony + szerokość z prawej.

Do mierzenia użyć suwmiarki.

Opublikowano

Jeszcze ważna średnica i skok gwintu oraz łeb śruby (płaski albo stożkowy).

Opublikowano

Z tego co widzę to jeszcze nakrętkę potrzebujesz 

p5pb13165742.jpg

Najlepiej spytać kogoś kto ma aby zmierzył u siebie. Często na osi są napisane wszystkie wymiary i skok gwintu. 

Opublikowano

Ta nakretka jest osadzona w/pod hakiem przerzutki i dzieki wyfrezowanym wypustom sie klinuje i nie obraca przy wkrecaniu oski. Hak z natomiast przykrecany jest od wewnetrzanej strony ramy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po pomiarach stwierdzilem ze najlepiej pasowac bedzie shimano AX-74, ta DT tez pasuje ale shimano ma ta zalete ze idealnie pasuje z dlokada w moim adapterze haka i kontra nie wypada po jego dokreceniu, a niestety DT moze wypasc. W kazdym razie dzieki wszystkim za pomoc. PS. juz prawie wszystkie czesci przyszly czekam jeszcze na 1 przesylka z niemiec i musze zamowic adaprety do tarcz. PS2. przyszedl rowniez silnik TSDZ2 i niestety nie pasuke do tej ramy wiec chwilowo zamowilem korbe ZEE do przerzytki SAINT i takiej tez manetki , cudem udalo mi sie dostac manetke nowa bez obejmy tylko z I-spec B. pasuje pod klamki HOPE :) Co do silnika to czeka na nowego posiadacze jak co to na priv prosze bo po co ma sie kurzyc i mi miejsce zajmowac... Gdziec za tydzien lub dwa bedzie fotorelacja z montazu mojego rowerka :) :) :) Na razie nadal uzywam CARRERA VENGENCE, co przy mojej masie nadaje sie tylko na zakupy a wszystko gnie sie w kazda strone...