Skocz do zawartości

Koła do szosy koło 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 

Mam problem jakie koła wybrać. Jazda amatorska jednak chcę zmienić stare kowadła na coś lepszego. Klasyczne hamulce.

3 typy:

1. Mavic ksyrium pro ust z oponami, rocznik 2018 - cena 2500zł.

2. Mavic ksyrium elite ust z oponami, rocznik 2019 - cena 1500zł.

3. Vision Trimax Carbon 45 - cena 2500zł.

Co myślicie, warto dopłacać do pro?

Opublikowano (edytowane)

Odpuść sobie Mavic-ki, zaplot szprych tylnego koła od strony bębenka to jest nieporozumienie, taki zaplot generuje straty, im mocniej naciskasz na pedały tym większe są straty włożonej energii w pedałowanie. Od strony bębenka powinien być zaplot krzyżowy a nie promieniowy.

Edytowane przez leejoonidas
Opublikowano

Ciekawa opinia. Myślałem ze mavic to top i można brać w ciemno. Co na tym poziomie i w takiej cenie w takim razie?

Opublikowano (edytowane)

Pozycja numer trzy z Twojej listy Vision Trimax Carbon 45. Gdyż Vision ma krzyżowy zaplot szprych od strony bębęnka.

IMG_20200326_000844.jpg Edytowane przez leejoonidas
  • 2 lata później...
Opublikowano

Odkopię temat, bo może ktoś ma swoje przemyślenia, doświadczenia i może podpowiedzieć. Poszukuję lżejszego zestawu kół do amatorki, efekt wizualny też jak najbardziej pożądany 😀.

Hamulce tradycyjne szczękowe, osprzęt Ultegra 6700, opona tradycyjna. Przeglądam różne oferty, ale że doświadczenie mam żadne to liczę, że ktoś mógłby świeżakowi coś doradzić. Zakres cenowy 2000-3000pln max za komplet. Ktoś, coś?