Skocz do zawartości

Buty szosowe Shimano SH-RP 301 RP3

leszek1za

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ostatnio kupiłem w tym sklepie ten model - kolor czarny. Narazie przejechałem w nich 200km. Jak dla mnie są odpowiednio przewiewne, wygodne i dobrze trzymają stopę. Wygląd też mi odpowiada. Przesiadłem się z butów mtb shimano m089.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jaki rozmiar w stosunku do swojego, że tak powiem cywilnego rozmiaru buta kupiłeś. Ja mam róż. 40 ale z długość stopy (25 cm) wynika, że muszę kupić 41.

Opublikowano

Buty „cywilne” noszę w rozmiarze EU42.5-43 (27.5-28cm), a Shimano EU44 (wg. tabeli 27.8cm). Shimano ma jakąś dziwna ta numerację i trzeba patrzeć na długość wkładki. Pamietam, że przy zakupie butów MTB mierzyłem zarówno rozmiar mniejszy i większy i oba zdecydowanie nie pasowały. Teraz też zamówiłem 44 i jest dla mnie idealne :)

Opublikowano
17 minut temu, patryk92 napisał:

Buty „cywilne” noszę w rozmiarze EU42.5-43 (27.5-28cm), a Shimano EU44 (wg. tabeli 27.8cm). Shimano ma jakąś dziwna ta numerację i trzeba patrzeć na długość wkładki. Pamietam, że przy zakupie butów MTB mierzyłem zarówno rozmiar mniejszy i większy i oba zdecydowanie nie pasowały. Teraz też zamówiłem 44 i jest dla mnie idealne :)

Dzięki za info. Ale teraz mam problem czy rozmiar 40 wkładka 25,2 czy 41 wkładka 25,8. Niestety w swojej okolicy nie mam gdzie przymierzyć. Trzeba będzie na chybił trafił.

Opublikowano

Spoko. Na centrum rowerowym o ile dobrze pamietam masz 14 dni na zwrot. Wysyłka też jest ekspresowa bo dostawa na drugi dzień wiec szybko to załatwisz.

Opublikowano
3 minuty temu, patryk92 napisał:

Spoko. Na centrum rowerowym o ile dobrze pamietam masz 14 dni na zwrot. Wysyłka też jest ekspresowa bo dostawa na drugi dzień wiec szybko to załatwisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatal

Dzięki. Chyba zdecyduje się na 41. Rozmawiałem w tym sklepie ze sprzedawcą i on proponował 41. Jutro zamawiam najwyżej wymienię.

• Lubię to! 1