Skocz do zawartości

Bieżnia łożyska dolnego nie chce wejść do końca

aleks2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem zapytać jak wbić tą bieżnie łożyska dolnego do końca, bo wszystko jest niby idealnie dopasowane i stery sa do rury sterowej 1 1/8, którą mam u siebie, lecz bieżnia łożyska po długim waleniu w nią przes szmatke gumowym młotkiem przestał się już w ogóle ruszać, a wbiłem ją już dosyć głeboko

15849730179888772036789281937813.jpg
Opublikowano
27 minut temu, aleks2 napisał:

Witam.

Chciałem zapytać jak wbić tą bieżnie łożyska dolnego do końca, bo wszystko jest niby idealnie dopasowane i stery sa do rury sterowej 1 1/8, którą mam u siebie, lecz bieżnia łożyska po długim waleniu w nią przes szmatke gumowym młotkiem przestał się już w ogóle ruszać, a wbiłem ją już dosyć głeboko

15849730179888772036789281937813.jpg

Zacznij skręcać to sama dojdzie. Ewentualnie weź rurke PVC o średnicy takiej aby oparła się na bieżni łożyska i dobijaj przez deske.

Opublikowano
4 godziny temu, aleks2 napisał:

Chciałem zapytać jak wbić tą bieżnie łożyska dolnego do końca,

Kolega posmaruje rurę pod bieżnią smarem, następnie tak jak Kolega Fimala napisał założyć wszystko tak jakby bieżnia już była nabita, czasami pod wpływem nacisku na kierownicę i sił działających przy końcowym skręcaniu powoduje że bieżnia sama się nabije.

Opublikowano

Rurą od odkurzacza można nabić. 

Opublikowano
12 minut temu, vdcmike napisał:

Rurą od odkurzacza można nabić

Kurde! Ty masz łeb. Z tą rura od odkurzacza to jest najbardziej absurdalny pomysł, ale czasami najbardziej absurdalny sposób może być najprostszy i genialny.

Opublikowano
2 godziny temu, vdcmike napisał:

Rurą od odkurzacza można nabić. 

U mnie do tego służy rura wodociągowa PE :D 

Opublikowano (edytowane)

Hehe.Nie ma,że się nie da,zawsze jest większy młotek

A tak na poważnie,to mi wygląda na złą bieżnie.;) 

Zmierz suwmiarką dół rury i górę

Edytowane przez Accent_Szaj
Opublikowano

Ale w przypadku sterów z koszyczkami z kulkami (właśnie takie ma  aleks2) dolny konus jest bieżnią dla kulek i nie może być rozcięty.

Opublikowano

A no tak fakt, wiankowe :D 

To inaczej jak nabijakiem nie pójdzie, albo jakaś rurka?