aleks2 Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Witam. Chciałem zapytać jak wbić tą bieżnie łożyska dolnego do końca, bo wszystko jest niby idealnie dopasowane i stery sa do rury sterowej 1 1/8, którą mam u siebie, lecz bieżnia łożyska po długim waleniu w nią przes szmatke gumowym młotkiem przestał się już w ogóle ruszać, a wbiłem ją już dosyć głeboko
Fimala Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 27 minut temu, aleks2 napisał: Witam. Chciałem zapytać jak wbić tą bieżnie łożyska dolnego do końca, bo wszystko jest niby idealnie dopasowane i stery sa do rury sterowej 1 1/8, którą mam u siebie, lecz bieżnia łożyska po długim waleniu w nią przes szmatke gumowym młotkiem przestał się już w ogóle ruszać, a wbiłem ją już dosyć głeboko Zacznij skręcać to sama dojdzie. Ewentualnie weź rurke PVC o średnicy takiej aby oparła się na bieżni łożyska i dobijaj przez deske.
leejoonidas Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 4 godziny temu, aleks2 napisał: Chciałem zapytać jak wbić tą bieżnie łożyska dolnego do końca, Kolega posmaruje rurę pod bieżnią smarem, następnie tak jak Kolega Fimala napisał założyć wszystko tak jakby bieżnia już była nabita, czasami pod wpływem nacisku na kierownicę i sił działających przy końcowym skręcaniu powoduje że bieżnia sama się nabije.
leejoonidas Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 12 minut temu, vdcmike napisał: Rurą od odkurzacza można nabić Kurde! Ty masz łeb. Z tą rura od odkurzacza to jest najbardziej absurdalny pomysł, ale czasami najbardziej absurdalny sposób może być najprostszy i genialny.
w0jta5 Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 2 godziny temu, vdcmike napisał: Rurą od odkurzacza można nabić. U mnie do tego służy rura wodociągowa PE
Accent_Szaj Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Hehe.Nie ma,że się nie da,zawsze jest większy młotek A tak na poważnie,to mi wygląda na złą bieżnie. Zmierz suwmiarką dół rury i górę Edytowane 23 Marca 2020 przez Accent_Szaj
Kruk Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Niekoniecznie. Po prostu dolne bieżnie nie nacinane muszę być wbite. Jest do tego takie urządzenie: https://allegro.pl/oferta/wbijak-super-b-1938-przyrzad-montazu-biezni-steru-8899388636?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=CjwKCAjw3-bzBRBhEiwAgnnLCkzKzmD8Oez1vBn-h6gXiTUyfX8R4VHZ4fQARlwlcAiS9RS1ttckARoCv84QAvD_BwE Ja bym po prostu kupił bieżnie z nacięciem i miał z głowy:
marvelo Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Ale w przypadku sterów z koszyczkami z kulkami (właśnie takie ma aleks2) dolny konus jest bieżnią dla kulek i nie może być rozcięty.
Kruk Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 A no tak fakt, wiankowe To inaczej jak nabijakiem nie pójdzie, albo jakaś rurka?
Rekomendowane odpowiedzi