Sequoia 2018 Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Rok temu kupilrm sobie rower Specialized Sequoia 2018. A w tym roku kupiłem sobie oświetlenie AXA. Z przodem nie było problemu z podłączeniem, ale żeby nie było tak łatwo, to z tylnim z podłączeniem ten problem powstał z momentem przeciągniecia przewodu w ramie. Z góry czy od tyłu ramy przewód dochodzi do korby. Macie jakieś metody przeciagniecia oświetlenia w ramię? Z gory dziękuję za każdą podpowiedź Pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2020 przez Sequoia 2018
SzpiceR Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) 26 minut temu, Sequoia 2018 napisał: Macie jakieś metody przeciagniecia oświetlenia w ramię? Nikt nie robi takich rzeczy. Standardem zasilania są wbudowane w lampki akumulatory. Masz zestawy do przeciągania przewodów przy wewnętrznym prowadzeniu. W budżetowej wersji załatwisz to np. dwoma mocnymi magnesami Edytowane 22 Marca 2020 przez SzpiceR
Sequoia 2018 Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Opublikowano 23 Marca 2020 Dlatego chce przeciągnąć, bo mam dynamo w piaście, ponieważ jak wyjeżdżam na tydzień to nie zawsze mam możliwość gdzie naładować, podczas postoju na jedzenie, nie naładuje do pełna. Dzięki, z mgnezami spróbuję , nawet nie wiedziałem, że są zestawy do przeciągania. Coś nowego sie dowiedziałem.
Fimala Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 5 godzin temu, Sequoia 2018 napisał: Dlatego chce przeciągnąć, bo mam dynamo w piaście, ponieważ jak wyjeżdżam na tydzień to nie zawsze mam możliwość gdzie naładować, podczas postoju na jedzenie, nie naładuje do pełna. Dzięki, z mgnezami spróbuję , nawet nie wiedziałem, że są zestawy do przeciągania. Coś nowego sie dowiedziałem. Którą Sequoie masz? Jeśli Elite to normalnie ciągnij przewód pod wkładem suportu bo masz miski zewnętrzne.
Sequoia 2018 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Opublikowano 25 Marca 2020 Dzięki, sam niewiem, brak w dokumentacji tej informacji, po za tym, że to Specialized Sequoia z 2018 roku, tele tylko pisze. Ciężko to widzę, z tym przeciągnieciem. Najgorszym wypadku będę musieć jedynie na zewnątrz przeciągnąć.
saphrii Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Jednym ze sposobów przeciągania przewodów/linek między otworami w ramie jest metoda na odkurzacz. Potrzebna jest nitka, która posłuży za pilota do przewodu. Nitkę przeciągasz w ramie odkurzaczem wysysając ją przez otwory po drodze, no i ten docelowy. Jak przeciągniesz nitkę, przywiązujesz do niej przewód. Voila!
Rekomendowane odpowiedzi