Kacpert444 Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Witam mam problem, gdyż gdy siedzę na siodełku to nie ważne czy pedałuje czy jadę ''na luzie'' słychać stukot dobiegający z okolic tylnego koła Rower jest praktycznie nowy, ma przejechane nie całe 100km, a stukanie w kole jest bardzo irytujące dla mnie, ponieważ lubię podróżować rowerem w ciszy i spokoju. Poniżej zostawiam linka do roweru, oraz proszę was o pomoc. https://allegro.pl/oferta/kands-galileo-28-trekking-meski-2019-czar-nieb-21-8089891578?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Gość Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Idź z tym na gwarancje skoro rower jest nowy.
Kacpert444 Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Opublikowano 21 Marca 2020 1 godzinę temu, PrzeLuka napisał: Idź z tym na gwarancje skoro rower jest nowy. Kupiony przez allegro, a więc trochę ciężko z gwarancją
seraph Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Przecież nie może jej nie być. Odsyłasz rower i już... Głuche stukanie to piasta, a takie sprężyste strzelanie to szprychy. Druga opcja to błahostka i wystarczy koło poprawić. Pierwsza przy nowym kole to wada i do wymiany. Chcesz kupować nowe koło do nowego roweru? Napisz przynajmniej do sprzedawcy i zobacz co odpowie. Edytowane 21 Marca 2020 przez seraph
elmapeto Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Jest też opcja ,że to wcale nie koło tylko sztyca lub siodło. Dźwięk rozchodzi się bardzo w rowerze ,że ciężko czasem od razu ustalić jego źródło. Szprychy w nowym kole też na początku strzelać potrafią. Czy jeśli nie siedzisz na siodle , tylko stoisz na pedałach to dźwięk też się pojawia? Dźwięk jest cykliczny czy nie?
Olleo Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Zacznij od wyczyszczenia szprych - długo się zastanawiałem, co strzela u mnie na drugi i następne dni po jeździe po błocie.
Kacpert444 Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Opublikowano 21 Marca 2020 5 godzin temu, elmapeto napisał: Jest też opcja ,że to wcale nie koło tylko sztyca lub siodło. Dźwięk rozchodzi się bardzo w rowerze ,że ciężko czasem od razu ustalić jego źródło. Szprychy w nowym kole też na początku strzelać potrafią. Czy jeśli nie siedzisz na siodle , tylko stoisz na pedałach to dźwięk też się pojawia? Dźwięk jest cykliczny czy nie? Gdy stoję na pedałach, to dźwięk znika. Tak jest cykliczny, stuka co około 0,5 sekundy. 3 godziny temu, Olleo napisał: Zacznij od wyczyszczenia szprych - długo się zastanawiałem, co strzela u mnie na drugi i następne dni po jeździe po błocie. U mnie problem się zaczął po wjeździe pod górkę od zerowej prędkości.
Rekomendowane odpowiedzi