Skocz do zawartości

Owijka < 100zł

Papynsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

Jakie owijki możecie polecić w cenie niższej niż 100zł? Wiem, że wszędzie są polecane supacaz i lizardskins, ale wolałbym wydać mniej, tym bardziej że będzie to moje pierwsze nawijanie.  

Z jednej strony chciałem zostawić ten model, który mam obecnie - Prologo Double Touch. Niestety tej owijki nie da się już za bardzo dostać. I dlatego zacząłem poszukiwania. Sporo dobrego słyszałem o PRO Sport Comfort. Wydaje się być podobna, a dodatkowo jest grubsza od mojej prologo.

Macie jakieś swoje typy?

Opublikowano

Ja na naukę nawijania kupiłam Pro Sport Control i sprawdziła się świetnie. Można ją wielokrotnie odwijać i nawijać, a do tego jest komfortowa. Obecnie robi za gripy w mojej hulajnodze elektrycznej. Wymieniłam ją na Supacaz, ale nie dlatego, że mi nie pasowała, tylko dlatego że kupiłam te dwie owijki w zasadzie w jednym czasie i Supacaz miała być docelowa, a Pro do nauki nawijania. No i po bikefittingu i tak musiałam nawinąć owijkę od nowa, więc już wymieniłam. Gdybym nie miała Supacaz w pudełku, to nadal jeździłabym na Pro.

Opublikowano

Natknąłem się jeszcze na PRO Classic Comfort i wygląda w sumie bardzo podobnie jak prologo (sugeruje się beżowymi kropkami), może to to samo tylko pod inną marką?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 18.03.2020 o 00:19, Papynsky napisał:

Natknąłem się jeszcze na PRO Classic Comfort i wygląda w sumie bardzo podobnie jak prologo (sugeruje się beżowymi kropkami), może to to samo tylko pod inną marką?

Ja właśnie czekam na PRO Sport Comfort, różni się od Control tyle, że ma o 1 mm, ale de facto to aż 30 % więcej na grubości a jak jeżdżę bez rękawiczek to akurat.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ktoś poleci owijkę która będzie dość gruba ale myślę że chciałbym bardziej silikonową niż gąbczastą bo nie wiem czy dla kogoś kto będzie zaczynał na szosówce to ma jakieś znaczenie ?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

a można owinąć owijkę na owijkę żeby jeszcze lepiej wybierała na nierównościach czy niekoniecznie ? 🤔

Edytowane przez KacperBrt3
Opublikowano
Teraz, KacperBrt3 napisał:

a można owinąć owijkę na owijkę żeby jeszcze lepiej wybierała na nierównościach czy nie koniecznie ? 🤔

Możesz zrobić wszystko jak chcesz to możesz jeszcze pod spód prezerwatywę wykorzystać :) oczywiście żart

Opublikowano

Ja mam takie wkładki żelowe pod owijką 3mm:

c34cf1c185397222714349390b50c37a.jpg

Całkiem dobre wrażenie. Ale nie spodziewaj się cudów - to nie amortyzator o skoku 120mm tylko kilka mm żelu...

Tak czy owak - polecam (nawet mimo tego, że owijanie jest odrobinę utrudnione ale wciąż do zrobienia, nawet jeśli robisz to pierwszy raz).

Pozdrawiam,
Jarek