Skocz do zawartości

Kross Black Edition 4

xgln

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry, przychodzę z zapytaniem czy rower Kross Black Edition 4 29/19 M jest wart ceny 2000zł? Szukam jakiegoś roweru dla siebie do jazdy po off roadzie, lasach korzeniach - w miarę spokonych warunkach i ze względu na tę cenę strasznie chodzi mi po głowie, któreś komponenty się nie nadają czy wszystko cacy jak dla takiego raczej średnio-zaawansowanego w ogólnej jeździe? Szukałem informacji i opinii o nim po sieci ale cisza praktycznie wszędzie

https://www.kross.pl/pl/node/38317

Edytowane przez xgln
Opublikowano

Zwykły rower za dwa koła jak każdy inny. Ten rower będzie jeździł.

Opublikowano

Może trochę przy troluje, ale możesz rozwinąć co znaczy „średnio zaawansowany”, wiesz tutaj to nie jest takie oczywiste jakby mogło się wydawać, ogólnie z twojego opisu trochę sprzeczne informacje płyną ;) 
Ten Kross nie jest zły, ale ździebko tracą myszką, za takie pieniądze możesz kupić już coś bardziej współczesnego, znajomy na komunie niedawno kupował Kandsa, całkiem przyzwoity rower. Z tego co pamietam zapłacił jakieś 2200zł a napęd miał już 10 rzędowe Deore Shadow z SGS, support też był lepszy bo coś od Shimano i rama chyba 29”, ogólnie to całkiem spoko jak za ten hajs, po forach też nie słyszałem żeby ktoś na te rowery narzekał.

• 2 miesiące temu...
Przemo Outdoor
Opublikowano
W dniu 24.03.2020 o 15:26, Kierba napisał:

Ten Kross nie jest zły, ale ździebko tracą myszką, 

Hej, mógłbyś to rozwinąć? Na stronie sieci widnieje specyfikacja- prawie cały osprzęt na Deorce siedzi, ale ta cena mi nie pasuje. Dopiero zapoznaję się ze środowiskiem rowerowym i specyfikacją techniczną rowerów i na papierze ten rower wygląda fajnie (jak na moją wiedzę) ale cena sugeruje, że na czymś mogli osczędzić. Mógłbyś wskazać co zwróciło twoja uwagę?

https://www.sklepmartes.pl/sporty/54128-rower-ms-black-edition-4-m-m-msbez429x17m00300-kross.html#/pe-men/kolor-czarny_grafitowy_biay/rozmiar-rama_17_s_koa_29

Dzięki.

Opublikowano

Za 2,5 k rower w takiej konfiguracji to nie taki zły interes. W perspektywie do wymiany amor i heble ale ogółem rower jak na sieciowca nie jest poskładany z śmieci.

Za jego starszego brata na mieszance Deore i Alivio w 2014 dałem 2k.

Przemo Outdoor
Opublikowano
2 godziny temu, PrzeLuka napisał:

Za 2,5 k rower w takiej konfiguracji to nie taki zły interes. W perspektywie do wymiany amor i heble ale ogółem rower jak na sieciowca nie jest poskładany z śmieci.

Za jego starszego brata na mieszance Deore i Alivio w 2014 dałem 2k.

Dzięki za opinię.

Głupie pytanie: heble to chodzi o hamulce?

Opublikowano

Dokonało się.

Kupiłem BE4 i jestem zadowolony. Na pewno do wymiany pójdzie siodełko bo po godzinie jazdy kulszowe bolą. Pojeżdzę jeszcze parę godzin i skoczę na bike fitting jak już będę wiedział co jeszcze mnie boli i strzyka.

Jedno mnie tylko zastanawia: nadmuchałem gumki na 55 psi tak jak na oponie mam opisane max ciśnienie a koło ugina się pod palcem i w trakcie jazdy wyglada jakbym jechał na kapciu. To normalne w tego typu rowerach czy coś powinienem jeszcze wiedzieć?

• Lubię to! 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

cześc Przemo Outdoor.  Tez jestem zainteresowany tym rowerem. moglibysmy pogadać przez telefon ? pozdrawiam. Arek