Lotnik Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 (edytowane) Witam szanowne grono, Poszukuję tylnej lampki do jazdy w dzień, coś ala Bontrager Flare R tylko znacznie tańszej, a że kompletnie nie odnajduję się w temacie lampek, więc proszę Was o pomoc. Lampka powinna mieć możliwość ładowania przez USB, lub ewentualnie zasilana bateriami AA ( posiadam akumulatorki i ładowarkę). Edytowane 15 Czerwiec 2017 przez Lotnik Odnośnik do komentarza
ByQ94 Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 Lampka 1 Trochę poczekasz ale nie przepłacisz. Lampka 2 Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 Wiem, że nie tego szukasz, ale może przemyslisz temat. https://www.mall.pl/lampki-rowerowe/mactronic-walle-bpm-2sl Polecam. Odnośnik do komentarza
klu Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 https://www.decathlon.pl/lampka-vioo-clip-500-id_8324338.html Polecam tę lampkę. Jest niedroga, zgrabna, ładowana przez USB, świeci mocnym światłem czerwonym lub słabym białym - stałym lub pulsacyjnym. Można ją montować za pośrednictwem dołączonej gumy na sztycy, na kierownicy lub w dowolnym miejscu przy użyciu klipsa. Pulsacyjne czerwone światło jest doskonale widoczne w ciągu dnia. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 Ja mam Mactronic Red Line. Świeci ładnie, trzyma się sztycy jak wściekła i nie odstaje od niej. Jedyne zastrzeżenie mam do tego, że trzeba ją zdejmować do ładowania i przez to już mi się trochę ten oring zapinający postrzępił. Odnośnik do komentarza
Karol Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 Linkowana wyżej Mactronic Walle BPM-2SL to najmocniejsza budżetowa lampka jaką znam, szczerze polecam! Odnośnik do komentarza
Wojtek_S Napisano 15 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2017 Tylko KNOG Blinder Road R70 Odnośnik do komentarza
Lotnik Napisano 16 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwiec 2017 Chyba zdecyduję się na Walle. Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem właśnie tejże lampki, ale doczytałem, że nie posiada trybu pulsacyjnego,Po dokładniejszym zgłębieniu tematu okazało się, że w sprzedaży są dwie wersje tych lampek i starsza wspomniany tryb pracy posiada. Podobno też dość długo wytrzymują baterię, więc jak raz na 2 miesiące je zmienię to chyba tragedii nie będzie. Pytanie tylko czy lampka jak i mocowanie wytrzyma użytkowanie na szosie, bo szczerze to dwie lampki już połamałem, ale to były tanie, hipermarketowe. Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 16 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwiec 2017 Uchwyt wygląda solidnie. Jak ustawisz pionowo to schowa się za sztyce Powinno być super. Odnośnik do komentarza
Karol Napisano 16 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwiec 2017 20 minut temu, Lotnik napisał: Chyba zdecyduję się na Walle. Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem właśnie tejże lampki, ale doczytałem, że nie posiada trybu pulsacyjnego,Po dokładniejszym zgłębieniu tematu okazało się, że w sprzedaży są dwie wersje tych lampek i starsza wspomniany tryb pracy posiada. Różnica zasadnicza to diody, jedna ma 2x0,5W druga 2x0,2W. Walle II (ta słabsza) ponoć powstała na rynek niemiecki, bo BPM-2SL nie przechodzi tamtejszej certyfikacji - jest zbyt mocna, traktowana jako oślepiająca. Ta lampka ma, oprócz trybu ciągłego, dwa migające - w pierwszym obie diody migają równocześnie, w drugim naprzemiennie. Odnośnik do komentarza
kamilw Napisano 20 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwiec 2017 Od dwóch lat jeżdżę z Moon Comet R i jestem z niej bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza
Joshi Napisano 28 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwiec 2017 https://www.decathlon.pl/lampka-vioo-clip-500-id_8324338.html polecam Odnośnik do komentarza
Karol Napisano 28 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwiec 2017 16 minut temu, Joshi napisał: https://www.decathlon.pl/lampka-vioo-clip-500-id_8324338.html polecam Mam dwie takie lampeczki, IMHO do jazdy w dzień są zdecydowanie za słabe, daleko im, bardzo daleko, do chociażby Walle BPM-2SL, którą wyżej polecałem. Te decathlonowskie lampeczki ładowane z USB (dlatego fajne) używam jako oświetlenia awaryjnego, oraz - w ciągłym białym trybie, jako oświetlenie cockpitu na podjazdach nocą - mam na kierownicy pulsometr i chcę widzieć jego wskazania non stop. Odnośnik do komentarza
Nemrod Napisano 30 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwiec 2017 Polecam Prox Aero R. Wbudowany akumulator, ładowana przez USB i wystarczająco mocna. Do kupienia za trzydzieści kilka pln. Filmik prezentujący: Odnośnik do komentarza
Pietern Napisano 11 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipiec 2017 Jest też wersja na baterie; PROX 151R2LED 0,5W. Dałem 15 zł i w tej cenie wali po oczach tak, że Niemcy by zakazali. Ma ze cztery tryby świecenia. Nie wiem jak ze spożyciem baterii bo rzadko jej używam. Odnośnik do komentarza
pzac Napisano 11 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipiec 2017 (edytowane) Mam Walle i używam jej naprawdę rzadko. Na jazdę po mieście jest zbyt mocna, wolę używać malej pchełki z Decathlonu. Walle w górach ma sens jednak dla innych użytkowników w mieście jest zbyt mocna (jeżeli ustawi się ją w kierunku ziemi jest ok). Edytowane 11 Lipiec 2017 przez pzac 1 Odnośnik do komentarza
MarioVento Napisano 17 Lipiec 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipiec 2018 Potwierdzam powyższe opinie na temat lampki Mactronic Walle BPM-2SL.Świeci naprawdę mocno. W trybie pulsacyjnym efekt jest spotęgowany.Jeśli komuś zależy na dobrej widoczności to polecam. Odnośnik do komentarza
TomDybu Napisano 21 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2018 https://www.olx.pl/oferta/lampka-rowerowa-enfitnix-xlite100-stop-szosa-gravel-przelaj-gorski-mtb-CID767-IDvJh3q.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi