Accent_Szaj Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 @Artemisco daj znać czy amor zaczął działać jak powinien
Artemisco Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Opublikowano 16 Marca 2020 48 minut temu, Accent_Szaj napisał: @Artemisco daj znać czy amor zaczął działać jak powinien Jak będzie działał, to naposze. Pewnie koło środy @Accent_Szaj tylko jak zrobić? Wylać olej, przeprowadzić serwis i wlać nowy tylko 130?
Accent_Szaj Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 Dokładnie,krok po kroku jak na filmiku szaja
pieklo Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Cześć Też chce zrobić pełny serwis mojego widelca właśnie Tory SL SoloAIR (Rower Mbike Renegate 0.6) i też mam rozkminę jaką ilość oleju muszę wlać. W manualach rockshoxa jest niezły zamęt i w sumie nie wiem, z której tabeli powinienem wziąć ilość oleju, którą powinienem wlać. Czy brać pod uwagę dane z manuala z 2011r, ze strony RS czy raczej manual z 2010 roku gdzie są podane inne ilości oleju, na dokładkę szajbajk w swoim filmie podaje jeszcze inne objętości, więc ja kompletnie nie mam pojęcia, ile tego oleju należy wlać, aby było dobrze . Bedę bardzo wdzięczy jeżeli ktoś mi to wyjaśni, dodam tylko, że posiadam 300ml oleju 5WT i 75ml 15WT. Pzdr
Artemisco Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Opublikowano 19 Marca 2020 1 minutę temu, pieklo napisał: Cześć Też chce zrobić pełny serwis mojego widelca właśnie Tory SL SoloAIR (Rower Mbike Renegate 0.6) i też mam rozkminę jaką ilość oleju muszę wlać. W manualach rockshoxa jest niezły zamęt i w sumie nie wiem, z której tabeli powinienem wziąć ilość oleju, którą powinienem wlać. Czy brać pod uwagę dane z manuala z 2011r, ze strony RS czy raczej manual z 2010 roku gdzie są podane inne ilości oleju, na dokładkę szajbajk w swoim filmie podaje jeszcze inne objętości, więc ja kompletnie nie mam pojęcia, ile tego oleju należy wlać, aby było dobrze . Bedę bardzo wdzięczy jeżeli ktoś mi to wyjaśni, dodam tylko, że posiadam 300ml oleju 5WT i 75ml 15WT. Pzdr Panie. Mam problem z 147 ml oleju. Więc manual to brednia. Wlej 130 do tłoku i 3ml do powietrznej, tak jak w filmie szaja. Ja zamierzam jutro robić, bo ma nowa pompka dojechać.
pieklo Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Artemisco napisał: Panie. Mam problem z 147 ml oleju. Więc manual to brednia. Wlej 130 do tłoku i 3ml do powietrznej, tak jak w filmie szaja. Ja zamierzam jutro robić, bo ma nowa pompka dojechać. No ok a jak to jest z tą lepkością? Jaki olej do należy wlać do komory powietrznej? a jaki do dolnej goleni? Edytowane 19 Marca 2020 przez pieklo niedoprecyzowanie
Artemisco Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Opublikowano 19 Marca 2020 34 minuty temu, pieklo napisał: No ok a jak to jest z tą lepkością? Jaki olej do należy wlać do komory powietrznej? a jaki do dolnej goleni? Masz w wideo na górze. Tam szaj robi serwis Torze. Czy ty czytłeś to z góry?
pieklo Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Tak znam ten filmik, ale on tam nie podaje lepkości tylko ilość. A na filmie butelki na olej mają oznaczenia 2,5WT i 7,5WT, czyli już zupełny mindfuck.
Gość Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Aby tłumik pracował w miarę miękko i na niższych temperaturach nie mulił może być np 2,5 a w sumie najlepiej by było
pieklo Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 17 minut temu, piter614 napisał: Aby tłumik pracował w miarę miękko i na niższych temperaturach nie mulił może być np 2,5 a w sumie najlepiej by było no cóż kupiłem już 5 i 15 wt, może przy następnym serwisie
Gość Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Może zamulać działanie tłumika podczas niższej temperatury
Artemisco Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Opublikowano 19 Marca 2020 2 minuty temu, piter614 napisał: Może zamulać działanie tłumika podczas niższej temperatury No, ale kiedy ta niższa temperatura będzie? Ja rozumiem. Ktoś kto jeździ w zimie, będzie używał takiego, ale większość jeździ od wiosny do jesieni.
Gość Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Wystarczy że np będzie z 5-8 stopni Przepływ oleju nie będzie taki jak w przypadku oleju 2,5 w Edytowane 19 Marca 2020 przez Gość
Artemisco Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Accent_Szaj powiem ci, że działa, nawet odrobine lepiej. Sewis zrobiłem 2 tygodnie temu i do dziś działa.
Accent_Szaj Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Hehe,to super.Fajnie jak się komuś pomoże
Rekomendowane odpowiedzi