sajmonus Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam, czy ktoś może mi zrecenzować ten rower jako pierwsza szosa w przystępnej cenie?https://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_3,10,713,714,14575,2017.html Z informacji wynika, że jest poskładany na fajnym osprzęcie, więc pewnie jest gdzieś haczyk. Czy ktoś go testował, względnie kupił? Jeśli tak to jak jest z jego dostępnością. Pozdrawiam.
Janao Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Rower sprzętowo bardzo dobry na początek, ale geometria roweru jest sportowa i nie wiem, czy Tobie takie rower bedzie odpowiadać. Dla takiej jazdy np. Dluga trasa ok 150km w weekend i jazda dla ogolnego polepszsnia kondycji itd. To lepszy jest wygofniejszy rower endurace. Ile masz wzrostu ?
sajmonus Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 184. Szukam czegoś możliwie uniwersalnego. Na początek. Pytanie jak bardzo taka rama może mi przeszkadzać?
Janao Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) 52 minuty temu, sajmonus napisał: 184. Szukam czegoś możliwie uniwersalnego. Na początek. Pytanie jak bardzo taka rama może mi przeszkadzać? Żeby się o tyk przekonać misiałbyć pośmigać troche na szosie i mieć porównanie. W praktyce wygląda to że że jak pośmigasz troche na rowerze z ramą endurace to niechetnie przejdziesz na ramę Race. Pozycja wyda się Tobie paskudna. Wszystko zależy też od wieku/stanu zdrowia. Ktoś komu towarzyszy od czasu do czasu nieciekawe uczucie w plecach to na pewno nie będzie zadowolony z typowej wyscigówki. Moim zdaniem jak ktoś chce jezdzić na szosie, ale nie ma zamiaru startować w zawodach, lub od czasu do czasu dla zabawy, to zdecydowanie lepiej mieć wygodniejszą geometrie. Wyścigową ramę, dobrze jest mieć jako drugi rower do zawodów. Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Janao
sajmonus Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dnia 15.06.2017 o 18:15, Janao napisał: Żeby się o tyk przekonać misiałbyć pośmigać troche na szosie i mieć porównanie. W praktyce wygląda to że że jak pośmigasz troche na rowerze z ramą endurace to niechetnie przejdziesz na ramę Race. Pozycja wyda się Tobie paskudna. Wszystko zależy też od wieku/stanu zdrowia. Ktoś komu towarzyszy od czasu do czasu nieciekawe uczucie w plecach to na pewno nie będzie zadowolony z typowej wyscigówki. Moim zdaniem jak ktoś chce jezdzić na szosie, ale nie ma zamiaru startować w zawodach, lub od czasu do czasu dla zabawy, to zdecydowanie lepiej mieć wygodniejszą geometrie. Wyścigową ramę, dobrze jest mieć jako drugi rower do zawodów. Bardzo dziękuje. Zrobiłem sobie dodatkowo pomiary zgodnie z kalkulatorem i chyba jestem dokładnie między dwoma rozmiarami jeśli chodzi o dobór roweru szosowego.
Janao Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 58 minut temu, sajmonus napisał: Bardzo dziękuje. Zrobiłem sobie dodatkowo pomiary zgodnie z kalkulatorem i chyba jestem dokładnie między dwoma rozmiarami jeśli chodzi o dobór roweru szosowego. Teraz widze, że jesteś z Świętochłowic. Jaki masz budżet na rower ? W Siemianowicach jest: https://www.olx.pl/oferta/rower-kellys-arc-50-550mm-m-2016r-super-promocja-CID767-IDgzC6F.html Cena rewelka. Rower na grupie 105 5800. Geometra względnie wygodna i myślę że ta eMka będzie na Ciebie dobra ; )
sajmonus Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2017 Budżetowo mogę eweuntualnie jeszcze te trochę dorzucić. Natomiast pytanie czy ten rozmiar mi podejdzie? Bo o ile interpretuje dobrze wyniki to mam dluższe nowi i wzrost (rama 58). A krótsze ręce (rama 56). Więc chyba w ogóle ciężko mi się będzie spasować?
Janao Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 2 godziny temu, sajmonus napisał: Budżetowo mogę eweuntualnie jeszcze te trochę dorzucić. Natomiast pytanie czy ten rozmiar mi podejdzie? Bo o ile interpretuje dobrze wyniki to mam dluższe nowi i wzrost (rama 58). A krótsze ręce (rama 56). Więc chyba w ogóle ciężko mi się będzie spasować? Do siemianowic nie masz daleko, więc polecam podjechac i sie przymierzyć. Ja np. Przy 177cm wzrostu miałem eMke kellysa irc 3.9, gdzie po geo. Widzę że w przypadku serii ARC brałbym Ske. Kumpel przy 185cm też śmigał troche na Mojej eMce i specjalnie nie narzekał. Pamiętaj że w rozmiarach S,M,L.. czesto główna zmiana ro jest wydłużony mostek. Zmiana mostka z 110mm np. Na 120mmczesto załatwia sprawe. Polecam podjechać i sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi