Skocz do zawartości

Spodnie na ok 15 st. C

Tygr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam długich spodni bez szelek do 200.

Jakimi firmami się zainteresować? 

Opublikowano

Przy 15 stopniach to w zasadzie powinny wystarczyć dowolne cienkie spodnie lub nawet zestaw krótkie spodenki + nogawki więc pole do manewru masz ogromne. Ja osobiście mam jakieś najtańsze z decathlonu i na wyjazdach do 2-3h się sprawdzały.

Opublikowano

podepnę się pod temat bo sam się właśnie rozglądam z jakimiś spodniami i myślałem np o tego typu , plus pod spód jakieś bokserki spodenki kolarskie bez szelek z pampersem :)

Spodnie do biegania kelenji

Opublikowano

Powinno dać radę. Ja przy temperaturach 5-10 stopni używam krótkich spodenek z pampersem i na to legginsy kalenji tylko w cieplejszej wersji i takie połączenie jest całkiem wygodne.

Opublikowano

ja od 15+  jeżdżę w krótkich spodenkach z pampersem (Decathlon z serii 900 albo jeszcze lepsze ROGELLI Basic De Lux EVO). Jak temp. nieco poniżej 15C i chłodny wiatr wkładam pod spód legginsy z  serii Brubeck Dry (są cienkie).

Opublikowano

Przy 15 nogaweczki + zwykłe spodnie krótkie robią robotę. W dodatku jak temperatura podskoczy, można zdjąć i władować do kieszonek z tyłu.

Opublikowano

Za 200 kupię coś lepszego niż dechatlon? 

Opublikowano

Myślałem o nich, ale nie wiem czy wejdę w XL 

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej przymierzyć. 

Ja się mieszczę w 2xl , a kawał ze mnie gościa 😁 Tak poza tym polecam szelki.

Edytowane przez elmapeto
Opublikowano (edytowane)

Ostatecznie kupiłem Muddy fox

Edytowane przez Tygr
Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie długich spodni bez szelek. Krótkie jeszcze uj, są do połowy uda i mają gumowy/silikonowy pasek na nogawce, Długie będą zjeżdżać z dvpska w niesamowicie szybkim tempie

Opublikowano

Ja mam i długie i krótkie bez szelek i bardziej zjeżdżają krótkie. Jedno jest pewne: następne jakie kupię będą z szelkami.

Opublikowano

A ja powiem tak zupełnie z innej strony:

Wczorajsza jazda na szosie: trasa 20km+, +/- 400m przewyższeń, niecałe 60 min jazdy z czego 26min z wiatrem i w towarzystwie słoneczka a reszta pod wiatr i pochmurno, temperatura podobno +/-12 stopni, prędkości wiatru niestety nie znam, ale nie był to jakiś huragan :P 

Ubrane krótkie spodenki rowerowe decathlonowskie (te z pomarańczową wkładką) i nogawki decathlonowskie (te cieplejsze). I powiem szczerze, że gdy jechałem z wiatrem i słoneczkiem było bardzo spoko. Niestety druga część podróży była już niefajna i po prostu chciałem dojechać do domu. Komfort jazdy na poziomie zero.

Fakt, że przewiało mi też trochę stopy i tłów (na górze była koszulka, bluza rowerowa również ze sklepu na "D" i kamizelka przeciwwietrzna z tego samego marketu), więc uczucie zimna w nogi mogło być lekko zakłamane.

Dodam tylko, że kilka dni temu ubrany identycznie, , w równie wietrzny dzień, podobną  choć trochę dłuższą trasę,  na "góralu" a nie "kolarce" jechało mi się bardzo dobrze. Fakty, gdy wszedłem do domu to moje ciało było zimne, ale generalnie nie zmarzłem (jedyne co bym zmienił to zamiast kamizelki przeciwwietrznej ubrał bym kurtkę, - ale jej nie mam :P ).

Nie jestem osobą z budową tyopowo kolarską - swój brzuszek mam :) Do tego jestem raczej osobą zimnolubną niżeli ciepłolubną. 

Opublikowano

A to miałeś stabilne warunki w sumie. Wczorajszy wypadzik zaczął się o 14-tej w okolicach 12 stopniach, a kończył po trzech godzinach z groszami przy 7. Wiatr w okolicach 22km/h, raczej zimny i na początku to on robił wrogą robotę. Średnia na 102km  33,2 km/h - było dość intensywnie. Po tym wyjeździe mogę śmiało napisać, że jeszcze nie pora na nogawki :). Mimo zimowych spodni i ogólnego ubranka na +5 w górę się nie ugotowałem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie, szukam spodni do spacerów, biegania i na rower. Na szelkach. Na temp takie jak od tygodnia/dwoch - od 5 do 15 stopni. Czy da sie kupic cos co bedzie dobre i na spacer i na bieganie i na rower, zakladam, ze im wolniej sie poruszam tym zimniej:)
Ale to co chcialbym jeszcze w spodniach to zielony odblask/fluor po calej lub wiekszej czesci dlugosci z boku i z cos co dobrze widac z przodu i z tylu. Znalazlem z tego typu spodni tylko wersje zimowe. Czy nie ma nic na cieplejsze dni? Moze to byc typowo rowerow prudukt ale musi miec wyjmowane wszystkie gabki itp do biegania.

edit i czy spotkaliscie sie z jakimis typowymi sportowymi szelkami (glownie do chodzenia biegania?)?

Edytowane przez bkt
Opublikowano
34 minuty temu, bkt napisał:

Panowie, szukam spodni do spacerów, biegania i na rower. Na szelkach. Na temp takie jak od tygodnia/dwoch - od 5 do 15 stopni. Czy da sie kupic cos co bedzie dobre i na spacer i na bieganie i na rower, zakladam, ze im wolniej sie poruszam tym zimniej:)
Ale to co chcialbym jeszcze w spodniach to zielony odblask/fluor po calej lub wiekszej czesci dlugosci z boku i z cos co dobrze widac z przodu i z tylu. Znalazlem z tego typu spodni tylko wersje zimowe. Czy nie ma nic na cieplejsze dni? Moze to byc typowo rowerow prudukt ale musi miec wyjmowane wszystkie gabki itp do biegania.

edit i czy spotkaliscie sie z jakimis typowymi sportowymi szelkami (glownie do chodzenia biegania?)?

Nie kupisz spodni na rower z wyjmowaną wkładką. Cały sens jej stosowania polega na tym, że ma być ciagle w jednym miejscu i musi być wszyta. 

Do biegania możesz sobie poszukać zwykłych leginsów na szelkach, np. adidas takie robi ale tanie nie są. 

Opublikowano
22 godziny temu, SzpiceR napisał:

Nie kupisz spodni na rower z wyjmowaną wkładką.

Kupisz - shorty mtb mają odpinane wkładki.