Tygr Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Szukam długich spodni bez szelek do 200. Jakimi firmami się zainteresować?
mareq Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Przy 15 stopniach to w zasadzie powinny wystarczyć dowolne cienkie spodnie lub nawet zestaw krótkie spodenki + nogawki więc pole do manewru masz ogromne. Ja osobiście mam jakieś najtańsze z decathlonu i na wyjazdach do 2-3h się sprawdzały.
Gophfer Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 podepnę się pod temat bo sam się właśnie rozglądam z jakimiś spodniami i myślałem np o tego typu , plus pod spód jakieś bokserki spodenki kolarskie bez szelek z pampersem :) Spodnie do biegania kelenji
mareq Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Powinno dać radę. Ja przy temperaturach 5-10 stopni używam krótkich spodenek z pampersem i na to legginsy kalenji tylko w cieplejszej wersji i takie połączenie jest całkiem wygodne.
dfq Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 ja od 15+ jeżdżę w krótkich spodenkach z pampersem (Decathlon z serii 900 albo jeszcze lepsze ROGELLI Basic De Lux EVO). Jak temp. nieco poniżej 15C i chłodny wiatr wkładam pod spód legginsy z serii Brubeck Dry (są cienkie).
Zigfir Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Przy 15 nogaweczki + zwykłe spodnie krótkie robią robotę. W dodatku jak temperatura podskoczy, można zdjąć i władować do kieszonek z tyłu.
Tygr Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 Za 200 kupię coś lepszego niż dechatlon?
elmapeto Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Za 200 kupisz w Deca bardzo porządne spodnie. Ja mam długie z szelkami i polecam. Taki model bez szalek. Spójrz, bo akurat koniec serii. https://www.decathlon.pl/spodnie-900-id_8396398.html
Tygr Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 Myślałem o nich, ale nie wiem czy wejdę w XL
elmapeto Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Najlepiej przymierzyć. Ja się mieszczę w 2xl , a kawał ze mnie gościa 😁 Tak poza tym polecam szelki. Edytowane 10 Marca 2020 przez elmapeto
Tygr Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Ostatecznie kupiłem Muddy fox Edytowane 10 Marca 2020 przez Tygr
SzpiceR Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie długich spodni bez szelek. Krótkie jeszcze uj, są do połowy uda i mają gumowy/silikonowy pasek na nogawce, Długie będą zjeżdżać z dvpska w niesamowicie szybkim tempie
mareq Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Ja mam i długie i krótkie bez szelek i bardziej zjeżdżają krótkie. Jedno jest pewne: następne jakie kupię będą z szelkami.
Nogi Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 A ja powiem tak zupełnie z innej strony: Wczorajsza jazda na szosie: trasa 20km+, +/- 400m przewyższeń, niecałe 60 min jazdy z czego 26min z wiatrem i w towarzystwie słoneczka a reszta pod wiatr i pochmurno, temperatura podobno +/-12 stopni, prędkości wiatru niestety nie znam, ale nie był to jakiś huragan Ubrane krótkie spodenki rowerowe decathlonowskie (te z pomarańczową wkładką) i nogawki decathlonowskie (te cieplejsze). I powiem szczerze, że gdy jechałem z wiatrem i słoneczkiem było bardzo spoko. Niestety druga część podróży była już niefajna i po prostu chciałem dojechać do domu. Komfort jazdy na poziomie zero. Fakt, że przewiało mi też trochę stopy i tłów (na górze była koszulka, bluza rowerowa również ze sklepu na "D" i kamizelka przeciwwietrzna z tego samego marketu), więc uczucie zimna w nogi mogło być lekko zakłamane. Dodam tylko, że kilka dni temu ubrany identycznie, , w równie wietrzny dzień, podobną choć trochę dłuższą trasę, na "góralu" a nie "kolarce" jechało mi się bardzo dobrze. Fakty, gdy wszedłem do domu to moje ciało było zimne, ale generalnie nie zmarzłem (jedyne co bym zmienił to zamiast kamizelki przeciwwietrznej ubrał bym kurtkę, - ale jej nie mam ). Nie jestem osobą z budową tyopowo kolarską - swój brzuszek mam Do tego jestem raczej osobą zimnolubną niżeli ciepłolubną.
Zigfir Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 A to miałeś stabilne warunki w sumie. Wczorajszy wypadzik zaczął się o 14-tej w okolicach 12 stopniach, a kończył po trzech godzinach z groszami przy 7. Wiatr w okolicach 22km/h, raczej zimny i na początku to on robił wrogą robotę. Średnia na 102km 33,2 km/h - było dość intensywnie. Po tym wyjeździe mogę śmiało napisać, że jeszcze nie pora na nogawki . Mimo zimowych spodni i ogólnego ubranka na +5 w górę się nie ugotowałem.
bkt Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Panowie, szukam spodni do spacerów, biegania i na rower. Na szelkach. Na temp takie jak od tygodnia/dwoch - od 5 do 15 stopni. Czy da sie kupic cos co bedzie dobre i na spacer i na bieganie i na rower, zakladam, ze im wolniej sie poruszam tym zimniej:) Ale to co chcialbym jeszcze w spodniach to zielony odblask/fluor po calej lub wiekszej czesci dlugosci z boku i z cos co dobrze widac z przodu i z tylu. Znalazlem z tego typu spodni tylko wersje zimowe. Czy nie ma nic na cieplejsze dni? Moze to byc typowo rowerow prudukt ale musi miec wyjmowane wszystkie gabki itp do biegania. edit i czy spotkaliscie sie z jakimis typowymi sportowymi szelkami (glownie do chodzenia biegania?)? Edytowane 28 Marca 2020 przez bkt
SzpiceR Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 34 minuty temu, bkt napisał: Panowie, szukam spodni do spacerów, biegania i na rower. Na szelkach. Na temp takie jak od tygodnia/dwoch - od 5 do 15 stopni. Czy da sie kupic cos co bedzie dobre i na spacer i na bieganie i na rower, zakladam, ze im wolniej sie poruszam tym zimniej:) Ale to co chcialbym jeszcze w spodniach to zielony odblask/fluor po calej lub wiekszej czesci dlugosci z boku i z cos co dobrze widac z przodu i z tylu. Znalazlem z tego typu spodni tylko wersje zimowe. Czy nie ma nic na cieplejsze dni? Moze to byc typowo rowerow prudukt ale musi miec wyjmowane wszystkie gabki itp do biegania. edit i czy spotkaliscie sie z jakimis typowymi sportowymi szelkami (glownie do chodzenia biegania?)? Nie kupisz spodni na rower z wyjmowaną wkładką. Cały sens jej stosowania polega na tym, że ma być ciagle w jednym miejscu i musi być wszyta. Do biegania możesz sobie poszukać zwykłych leginsów na szelkach, np. adidas takie robi ale tanie nie są.
nctrns Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 22 godziny temu, SzpiceR napisał: Nie kupisz spodni na rower z wyjmowaną wkładką. Kupisz - shorty mtb mają odpinane wkładki.
Rekomendowane odpowiedzi