NiebieskoCzarny Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Witam, Dziś podczas jazdy do pracy zauważyłem, że uszczelka, w którymś momencie została mi w połowie goleni po wjechaniu w małą dziurę. Pytanie brzmi: Czy to coś poważniejszego, czy też wystarczy, że włożyłem ją na miejsce i dopompuję amortyzator (aktualnie łatwo go dobić)
vdcmike Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Jeśli założyłeś ja na miejsce bez uprzedniego rozpołowienia amortyzatora to uszczelki są do wymiany. Przy okazji warto zrobić serwis.
NiebieskoCzarny Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Serwis był robiony w zeszłym miesiącu, także jadę na reklamację.
vdcmike Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Jesli powiedzą, że ten typ tak ma to zmień serwis.
NiebieskoCzarny Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Po ostatnim oddaniu roweru, i tak zapadła już taka decyzja.
Kruk Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Ja raz tak miałem w Mojej Rebie że mi wywaliło uszczelkę kurzową do połowy goleni, nie mniej wcisnąłem ją na miejsce ( fakt trudno było wcisnąć ją bez rozpoławiania amora i uszkodzenia czegokolwiek) i działało wszystko okey.
revolta1 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 13 minut temu, Kruk napisał: Ja raz tak miałem w Mojej Rebie że mi wywaliło uszczelkę kurzową do połowy goleni, nie mniej wcisnąłem ją na miejsce ( fakt trudno było wcisnąć ją bez rozpoławiania amora i uszkodzenia czegokolwiek) i działało wszystko okey. Dokładnie miałem tak samo. Włożyłem na miejsce i rok jeździłem bez problemów. Nie wiem czy to nie jest problem z tym "odpiardywaniem" w dolnej czesci amora zbiera się powietrze i górne lagi wchodzą w dolne i ciśnienie wywala uszczelkę do góry. A Jeszce jak kolega pisze ze miał mało powietrza w amorze że dobijał
Kruk Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 2 godziny temu, revolta1 napisał: Nie wiem czy to nie jest problem z tym "odpiardywaniem" w dolnej czesci amora zbiera się powietrze i górne lagi wchodzą w dolne i ciśnienie wywala uszczelkę do góry. jest to możliwe
Rekomendowane odpowiedzi