Skocz do zawartości

Uszczelka w połowie goleni

NiebieskoCzarny

Rekomendowane odpowiedzi

NiebieskoCzarny
Opublikowano

Witam,

Dziś podczas jazdy do pracy zauważyłem, że uszczelka, w którymś momencie została mi w połowie goleni po wjechaniu w małą dziurę. 

Pytanie brzmi: Czy to coś poważniejszego, czy też wystarczy, że włożyłem ją na miejsce i dopompuję amortyzator (aktualnie łatwo go dobić)

Opublikowano

Jeśli założyłeś ja na miejsce bez uprzedniego rozpołowienia amortyzatora to uszczelki są do wymiany. Przy okazji warto zrobić serwis.

NiebieskoCzarny
Opublikowano

Serwis był robiony w zeszłym miesiącu, także jadę na reklamację. 

Opublikowano

Jesli powiedzą, że ten typ tak ma to zmień serwis.

NiebieskoCzarny
Opublikowano

Po ostatnim oddaniu roweru, i tak zapadła już taka decyzja.

Opublikowano

Ja raz tak miałem w Mojej Rebie że mi wywaliło uszczelkę kurzową do połowy goleni, nie mniej wcisnąłem ją na miejsce ( fakt trudno było wcisnąć ją bez rozpoławiania amora i uszkodzenia czegokolwiek) i działało wszystko okey.

Opublikowano
13 minut temu, Kruk napisał:

Ja raz tak miałem w Mojej Rebie że mi wywaliło uszczelkę kurzową do połowy goleni, nie mniej wcisnąłem ją na miejsce ( fakt trudno było wcisnąć ją bez rozpoławiania amora i uszkodzenia czegokolwiek) i działało wszystko okey.

Dokładnie miałem tak samo. Włożyłem na miejsce i rok jeździłem bez problemów. 

Nie wiem czy to nie jest problem z tym "odpiardywaniem" w dolnej czesci amora zbiera się powietrze i górne lagi wchodzą w dolne i ciśnienie wywala uszczelkę do góry. A Jeszce jak kolega pisze ze miał mało powietrza w amorze że dobijał 

Opublikowano
2 godziny temu, revolta1 napisał:

Nie wiem czy to nie jest problem z tym "odpiardywaniem" w dolnej czesci amora zbiera się powietrze i górne lagi wchodzą w dolne i ciśnienie wywala uszczelkę do góry.

jest to możliwe :)