Turb0 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Witam mam problem ponieważ każdy nowo założony hak wygina się w taki sposób że wkręca się on w tylne koło razem z przerzutką. Kupiłem nową przerzutkę dalej ten sam problem jest tak nawet na 4 biegu (napęd to 3x8) nie mam pojęcia dla czego jak ktoś ma jakiś pomysł proszę bardzo o jakąkolwiek podpowiedź . Dziękuję
DiamondDog Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Kupujesz nową przerzutkę i hak za każdym razem ? Prostowany hak dużo łatwiej się wygina, więc może być po prostowaniu/ach osłabiony i on będzie przyczyną problemów.
Turb0 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Tak zawsze jak kupię nowa przezutka to razem z hakiem i ciągle jest to samo nie mam już sił do tego
Gość Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Masz może jakieś zdjęcia? A długość łańcucha masz odpowiednią? Dobrze wszystko ustawiasz?
Turb0 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Łańcuch może być ciut za długi ale wątpię czy to od tego. Jak sam ustawiałem przerzutkę to był problem oddałem rower do serwisu żeby ktoś to może zrobił lepiej ale dalej jest problem . Mogę podesłać zdjęcie ale teraz aktualnie hak się wygięty i czy jest sens ? Edytowane 8 Marca 2020 przez Turb0
Turb0 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Właśnie niby tak, był w serwisie i sprawdzali czy jest prosta to mówili że jak najbardziej Da rade to jakoś sprawdzić na własną rękę czy jest na 100% jest prosta rama?
Gość Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Skoro był rower w serwisie z tym problemem, wszystko sprawdzili i ustawili, a problem jest nadal, to reklamuj usługę. A zdjęcia ramy i napędu z różnych stron jeśli możesz, to podeślij - może ktoś z nas czegoś się dopatrzy.
ahaja Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 A ten hak to sam się wygina od pędu powietrza?
Turb0 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Serwis rozłożył ręce i powiedzieli że oni pierwszy raz na oczy taki przypadek widzą 13 minut temu, ahaja napisał: A ten hak to sam się wygina od pędu powietrza? Oczywiście nic samo się nie psuje ale nie wiem o czego to może być, ostatnio jeździłem bez zmiany biegów tylko na jednym i tyle ale problem i tak wystepuje. Może od mojego stylu jazdy ale nie wiem... Rama nie jest w idealnym stanie blacharsko-lakierniczym Wiem o tym Edytowane 8 Marca 2020 przez Turb0
Motke Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Turb0 napisał: mam problem ponieważ każdy nowo założony hak wygina się w taki sposób że wkręca się on w tylne koło razem z przerzutką. Kupiłem nową przerzutkę dalej ten sam problem jest tak nawet na 4 biegu (napęd to 3x8) nie mam pojęcia dlaczego Za długi łańcuch + kręcenie do tyłu? Edytowane 9 Marca 2020 przez Motke
Kruk Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Możliwe. Jeśli łańcuch jest za długi to może się wkręcać w przerzutkę. Po drugie trzeba pamiętać jak zmienić biegi, a nie że na korbie mały blat i z tyłu najmniejsza koronka, bo to wiadomo że tak to przerzutka nie ma naciągnięcia i łańcuch lata. Po trzecie to jeśli taki napęd katujesz to nie dziwota, to jest raczej taki miejsko-trekingowy osprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi