Skocz do zawartości

Kross Level B7 2016

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No te koszyki trzymają bardzo dobrze, nawet jak dla mnie za dobrze, nie mogłem w trakcie jazdy wyciągnąć z niego bidonu, musiałem się zatrzymywać, skończyło się na wymianie na inny.

Opublikowano

Bardzo fajny rower. Gdybym miał teraz wymieniać swojego Rockridera celowałbym właśnie w takiego Krossa jak Twój. pozdrower!

Opublikowano

Też jestem posiadaczem (raczej zadowolonym) tego modelu ale w rozmiarze 21 cali, przy wzroście 194 cm chyba najwygodniejszy rozmiar. W moim górna rura nie schodzi pod takim kątem pod siodełko, jest bardziej pozioma i przez to rower wygląda na krótszy i wyższy. Twój wygląda rasowo, dłuższy i tak jakby środek ciężkości był nisko położony. 

Faktycznie opony zużywają się dość szybko, mam 1800 km przejechanie i tylna opona już dawno nie ma klocków w środkowej części, taki półslik.

Opublikowano

Co do rogów jakoś nie jestem zwolennikiem przy dużym rozstawie kiery. Ja mam zmieniam pozycję chwytu bez rogów tak jak by rogi były lżej i mniej niebezpiecznie w lesie.

• 5 miesięcy temu...
Andrzej Sawicki
Opublikowano

Z tyłu proponuję założyć Vittoria Mezcal. Nie pogorszy to bardzo przyczepności, a zmniejszy opory toczenia.

Opublikowano
jako iż temat umarł przez moje zaniedbanie, postanowiłem go ożywić. 
rower obecnie wygląda tak:
9Pv38I8.jpg&key=73920d2a1a0aa062fe370db1d1b96b5920b3be107f78a0ed2f73d0933890dd65
C4gajOG.jpg&key=d555c0bae484b8923e5a86d26987964a921096ad91de7f0c9b2dadbab281e598
GeI80mD.jpg&key=b240b520dd06caab0e45c2166c18619c3fffd67a01a6f2df2142e35d314386ce
zmieniłem w nim kilka rzeczy:
- gripy z chińskiego silikonu na Esi Chunky w kolorze czarnym
- łańcuch z Deore HG-54 na KMC X10.73 (o dziwo jest cichszy od starego łańcucha Shimano)
- klocki z oryginalnych czarnych Avidów na Jagwire półmetaliczne (różnica jest kolosalna, 1 palcem stawiam przednie koło)
w najbliższym czasie będę zmieniał opony z obecnych Rapid Robów na Vittoria Barzo 29x2.25 w wersji drutowanej. 
na ten sezon mam zaplanowane:
- wymienić tarczę z przodu na 160mm (IMO 180mm wygląda komicznie)
- przerobić korbę z 38/24 na 36/22
- wymienić Avidy DB1 na Deore BR-M6000 (nad tym się jeszcze zastanawiam)
- no i oczywiście, jak najwięcej jeździć na mojej maszynie
postanowiłem również że moja ukochana Be Siódemka zostaje z mną jak najdłużej 
pozdrower!
Jak zmienisz tarcze 180 na 160 to już nie postawisz przedniego koła.
U mnie po zmianie z 160 na 180 hamowanie znacznie się poprawiło.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Rozumiem, budżet jest jaki jest. Do przemyślenia, kiedy dokończysz nowy zestaw. Na dłuższych trasach robi to wyraźną różnicę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

dedl

Edytowane przez Gość
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

Sam użytkuje od jakiś 2 miesięcy i bardzo polecam :) rower przyjemny i osprzętowo fajnie wypadał (sram 1x11 ze sztywnymi osiami) - udało mi się wyrwać używkę za 2k (600KM przebiegu w idealnym stanie) :)

Mam M przy 176 cm wzrostu. Co do opon to mam założone Michelin Wild Grip R i zalane mlekiem... Dramat. Przy predkosciach 25-30 km/h rower dostaje rezonansu i słychać z supportu/tyłu takie brzęczenie jak by tarcze zaczynały grać...

Poczekam aż się zjadą i wymienię w pierwszej kolejności.. Póki co zaczynam myśleć o jakiś pierwszych amatorskich zawodach :)

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Naprawde fajny sprzet. Poluje na takiego ale na sramie nx 1x11. Tylko musze sprzedac swoj obecny rower.