Spec Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Witam. Szukałem wszędzie, ale nigdzie nie umiem znaleźć informacji jak powyższą manetkę przestawić z 2 na 3 biegi. Umie ktoś pomóc?
Spec Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Raczej nie, bo manetka działa tyłka na dwa biegi a muszę ją przestawić tak aby łapała także trzeci. Chodzi mi o to że manetka nie chce wskoczyć na trzecie przełożenie.
Kruk Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Jeśli manetka jest stricte do 2 biegów to nie da się jej przestawić. To jest manetka do szosowej grupy czy do MTB? Z tego co widzę to jest to manetka 3 biegowa.
Spec Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Z opisów wynika że może być 2 lub 3 biegowa...ale jak to zmienić?🤔
Kruk Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 nijak. po prostu ograniczasz wychylenie przerzutki przedniej śrubami H i L i tyle. Tylko niektóre manetki mają na dole pod nimi przełącznik.
Spec Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Ty chyba nie rozumiesz..... Jak mogę regulować śrubami L i H jak manetka tylko ma dwa przełożenia... A wiem na 100% że ma działać na 3.
Motke Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Godzinę temu, Spec napisał: Ty chyba nie rozumiesz..... Jak mogę regulować śrubami L i H jak manetka tylko ma dwa przełożenia... A wiem na 100% że ma działać na 3. Może jest zwyczajnie popsuta. Czy istniało 20 lat temu Deore 51x 2x9?
Piotr78 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 To jest manetka 3x. Otwórz dół ( zdejmij pokrywę ) psiknij czymś w rodzaju wd40 i powinna zacząć działać jako 3x. ( 2 kliki będą )
Kruk Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Właśnie, przecież jak to stara manetka do mtb to musi być 3 biegowa Jak nie działa to tak jak Piotr napisał, rozłóż i psiknij czymś, przy okazji zobacz czy coś się nie ukruszyło.
Spec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Opublikowano 14 Marca 2020 Napsikane WD, rozebrane i nic.... Dodaje zdjęcia. Jak rozebrałem do ręcznie np. śrubokrętem popychając biały plastik jest możliwość wrzucenia trzech biegów, lecz łopatkami nie da rady, tak jakby brakowała trochę ruchu łopatką aby wskoczyło na 3 biegi....
Accent_Szaj Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Pierwsza rzecz,to nie rozebrałeś,a ściągnąłeś pokrywkę. Skoro się da przełączyć śrubokrętem,to coś tam musiało tam spaść z uchwytu.Pobaw się w rozkręcenie i tak jak sobie nie poradzisz to będziesz musiał zmienić manetkę,więc warto spróbować
Rekomendowane odpowiedzi