Maxx Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Che zacząć składać sobie rower typu Gravel, no i cóż od czegoś trzeba zacząć wiec szukam fajnej, typowej i nie za miliony ramy. Na poczatku myślałem o karbonie lecz jednak zdecyduje się na ramę aluminiową z widelcem karbonowym. Podeślijcie jakieś ciekawe propozycje :-) tylko nie chce ram szosowych czy też przełajowych, to ma być typowy GRAVEL :-)
SzpiceR Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Składanie roweru jeśli nie masz większości gratów totalnie się nie opłaca. Taki frameset ns rag kosztuje 2700, grupa kolejne 2000 a cały rower 5500 xd Jesli "nie za miliony" znaczy bardzo tanio to zapomnij. Zerknij na Octane one Edytowane 7 Marca 2020 przez SzpiceR
#Rafał Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Ciekawy temat. Będę bacznie obserwował. Najbardziej interesować mnie będą widelce i ramy gravelowe i jednocześnie przystosowane do bikepackingu. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Maxx Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 SzpiceR mam praktycznie wszystko, tylko ramy szukam :-) Patrzylrm juz ta rame i jeszcze rame Accent FURIOUS
SzpiceR Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Z ram Accenta, przynajmniej szosowych, lakier odpada od samego patrzenia
leszcz Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Ja myślałem o https://pl.aliexpress.com/item/4000040081289.html 2tys + cło i vat = ok 2,5tys za rame z widelcem 1,5kg w sumie.
Maxx Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 leszcz a znasz kogos kto uzywa tej ramy?
SzpiceR Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Taniej wyjdzie jakiś planetx z normalną gwarancją w Europie
Maxx Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 49 minut temu, SzpiceR napisał: Taniej wyjdzie jakiś planetx z normalną gwarancją w Europie a gdzie kupic taka rame? bo to model LONDON musialny byc
SzpiceR Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 15 godzin temu, Maxx napisał: tylko nie chce ram szosowych czy też przełajowych, to ma być typowy GRAVEL 🙂 13 godzin temu, Maxx napisał: a gdzie kupic taka rame? bo to model LONDON musialny byc
Maxx Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 po analizie geometrii chyba wygrał GRAVEL ACCENT Furious 28'' 700C, duża przestrzeń na opone :-) co o tym myślicie?
Nemrod Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Ogólnie ok rama. Jakby co to plecam szukać w Biosternie, zawsze mieli ramy Accenta w dobrych cenach. 1
pierruś Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 zobacz do mnie frameset od Authora - Ronin SL 1770zł , tylko że swoje waży bo to stal...
Maxx Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 12 godzin temu, Nemrod napisał: Ogólnie ok rama. Jakby co to plecam szukać w Biosternie, zawsze mieli ramy Accenta w dobrych cenach. Masz racje taniej nigdzie nie znalazłem :-) Przeglądałem co mają i w jakich cenach, jestem pod wrażeniem naprawde ceny dobre łącznie z ramami i widelcami wiec polecam :-) https://biostern.abstore.pl
Yan Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Aktualnie standardem jest flat mount i sztywne osie których brakuje w Accencie. Oczywiście bez tego da się żyć i rower będzie jeździć ale pytanie czy warto się pakować w przestarzałe technologie. Osie można zastąpić thrubolt 9mm/10mm a odnośnie hamulców to trzeba poszukać czy klamki hydrauliczne można łączyć z zaciskami post mount a hamulce mechaniczne muszą mieć krótszy uciąg linki na zaciskach.
Kruk Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Klamki hydrauliczne shimano można mieszać jak się chce z ich zaciskami to tak aby wyjaśnić
criispyhere Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 W dniu 12.03.2020 o 02:03, Kruk napisał: Klamki hydrauliczne shimano można mieszać jak się chce z ich zaciskami to tak aby wyjaśnić W teorii tak a w praktyce na przykład klamka SLX z podstawowym kaliperem działa gorzej niż dedykowana do niego równie tania klamka :D
33wwww33 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Accenta radzę ew. dobrze przemyśleć. Lakier -masakra. Miałem, oddałem - zwrot kasy. Niewiele drożej chińczyk wychodzi.
Rekomendowane odpowiedzi