cool_kuba Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Witam, Kupiłem rower Stoeckli Morion z 2011 roku z amortyzatorem DT Swiss XM 120 . Przy zakupie wyszło że blokada nie działa i schodzi z sprężyny. Sprzedawca przyznał że nigdy nie serwisował amortyzatora ale z zewnątrz nie ma żadnych uszkodzeń więc mam nadzieję że jest jeszcze do uratowania. Jako że serwisowałem samodzielnie Rockshox Reba to myślałem że może sobie sam poradzę jednak wygląda na to że zestawy serwisowe i poradniki dla DT Swiss nie są dostępne łatwo dostępne. Dlatego mam do was następujące pytania: Czy możecie polecić jakiś serwis na południu Polski który zna się na amortyzatorach DT Swiss? (Najlepiej Podkarpacie/Małopolska ale Śląskie, Opolskie czy Dolnośląskie też jest mi po drodze) Ewentualnie Czy wiecie gdzie można dostać zestawy uszczelek do amortyzatorów DT Swiss? Poszukuję również "service manual" dla tego typu amortyzatora.
Kruk Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Wichu Work Shop, jeden z najlepszych serwisów amorów na dolnym śląsku
cool_kuba Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 Dzięki Kruk, Strona wygląda zachęcająco nawet DT Swiss jest wyszczególniony w cenniku. Jeśli nie znajdę czegoś sensownego bliżej to na pewno będę próbował.
Rekomendowane odpowiedzi