Pazuzu Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Która strona do rysowania tras podaje najdokładniejsze dane? Osobiście używałem MioShare mając Mio Cyclo. Od czasu jak mam Wahoo to do szukania/rysowania trasy używam brouter.de ( świetnie rysuje się trasę), następnie przerysowuję ją ridewithgps.com które mam sparowane z Wahoo. Wyznaczyłem sobie trasę i widzę sporą rozbieżność. Dystans jest pomijalny ale różnice wartości podjazdu są już spore. Odpowiednio Brouter.de - 181mridewithgps.com - 261m komoot.com - 210m Google maps - 191m Różnica między skrajnymi wartościami to ponad 40%. Który program podaje wartości najbliższe prawdzie?
japcz80 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Ja chwalę sobie Strave: Wahoo pobiera trasy i ulubione segmenty, a trasy w aplikacji Stravy rysuje się bardzo fajnie. Dodatkowo rysowanie w przeglądarce też jest w porządku.
nctrns Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 @Pazuzu tego nie wie nikt. Może po porównaniu z dobrymi mapami wojskowymi byś doszedł do jakiegoś wniosku. @japcz80 masz Roama? Bo w bolcie i elemncie, trasy ze stravy nie mają wskazówek kiedy skręcać itp.
japcz80 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) @nctrns: Mam Bolta. Zgadza się, tu ponoć nie ma tych danych i się nie da Dopłaciłbym do Roam'a gdyby dawał wskazówki wg punktów które ja wyznaczam na trasie, dzięki temu nie tylko wiedziałbym kiedy skręcić ale także ile zostało mi tam drogi do punktów które mnie interesują Tak miałem przed Boltem w Locus'ie i było to super: sam wyznaczałeś gdzie chcesz być informowany Ale generalnie połączenie w stronę Strava -> Bolt działa OK, jeśli do trasy wystarczy Ci odległość i profil. Edytowane 4 Marca 2020 przez japcz80
pecio Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Google ma z tych wszystkich najdokładniejsze dane DEM.
Rekomendowane odpowiedzi