Roni90 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Witam, rozglądam się za okularami rowerowymi z polaryzacją oraz z wymiennymi soczewkami. W oko wpadły mi takie: https://www.dadelo.pl/okulary-eyen-pacesetter-pd19528/?v_Id=130979 . Jakie wy polecacie modele?
Eddek Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Ja mam obecnie Goggle E842 (już niedostępny, ale E843 to jest chyba to samo ) w komplecie z polaryzacją i żółtymi bez polaryzacji i ogólnie robią robotę, ale jadąc w masce/kominiarce potrafią srogo zaparować. Nie są też bardzo duże, więc przed wiatrem chronią średnio. Latem za to są całkiem spoko. Chociaż uważam, że za to, co oferują są trochę za drogie.
Gość Opublikowano 28 Września 2020 Opublikowano 28 Września 2020 W dniu 27.07.2020 o 13:08, mmzaj napisał: Jakies opinie o soczewkach? Czy nie męczą Was na co dzien? I jak dobieraliście sobie okulary? Samodzielnie czy w gabinecie? Chodzę w soczewkach kontaktowych już kilkanaście lat. Na początku miałam miesięczne, ale oczy potrafiły się w nich męczyć. Potem przeszłam na codzienne, które rano zakładam, a wieczorem ściągam i lecą do kosza. Oczy mi się w nich nie męczą i właśnie takie mogę polecić. Na oczy warto wydać trochę więcej grosza, bo ślepia nam się nie regenerują tak łatwo o ile w ogóle. Bonus soczewek jest taki, że nie mam żadnych ograniczeń z zakładaniem okularów przeciwsłoneczych czy gogli. No i soczewek nie trzeba czyścić, nie parują, nie łamią się, czapka nie przeszkadza i nie uciska w uszy itd. Jak dla mnie, to soczewki są kwintesencją wygody. Soczewki dobierałam w gabinecie okulistycznym. Jest kilku producentów soczewek i nie każde podpasują pod nasze oczy. Warto kupić kilka pojedynczych par i przetestować różne. Z moich obserwacji wynika, że soczewki (nawet te reklamowane jako dzień i noc), po przespanej w nich nocy pozostawiają oczy czerwone jak u królika, więc do spania warto je ściągać.
adamek1 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Polecam okulary marki Lozano z wymiennymi szkłami, jest kilka modeli do wyboru. Są naprawdę super, fajnie się trzymają nie spadają podczas jazdy na rowerze. Bardzo dobra jakość polaryzacji, nie razi słońce .
Rekomendowane odpowiedzi