maxon Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Cześć, jesteś świeży więc pewnie wielu z was mój temat może rozbawi, tym nie mniej dla mnie jest poważny. Mianowicie próbowałem przed sezonem sprawdzić powietrze i dopompować koła. Z przodu poszło bez problemu natomiast z tyłu już nie. Niby macham pompką w momencie pompowania opona robi się twardsza ale po chwili wraca do swojej poprzedniej wersji, czyli jakieś 20 procent. Mam wrażenie jakbym pompował nie dętkę a oponę, poza tym jak poruszam oponę w czasie pompowania słyszę syczenie. Innymi słowy w dętce jest trochę powietrza stąd opona nie jest flakiem a pompowanie jakby szkło obok zaworu. Możliwe to? Cała dętka do wymiany? Czy tylko zawór?
Accent_Szaj Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 No faktycznie mnie rozbawiło Jak masz system bezdętkowy,to jest możliwe,że będzie wychodziło powietrze bokiem. Najprawdopodobniej masz przyciśniętą gdzieś dętkę i stąd takie historie. Ściągnij oponę i sprawdź co jest grane.Jak masz w środku dętkę,to ją wymień i po problemie. Jak nie masz dętki to poczytaj sobie ten temat
Kruk Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Masz albo przebitą dętkę którą możesz załatać lub wymienić. Albo masz Tubeless i coś się rozszczelniło. Ściągnij oponę to okaże się co i jak. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi