nsdjambo Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 Witam serdecznie, mam pytanie dotyczące ogólnie klamkomanetek do rowerów szosowych, natomiast te, które ja konkretnie posiadam to model taki jak w tytule. Czy do klamkomanetek można oddzielnie dokupić mocowania do kierownicy? I jeśli tak, to czy one mają jakąś konkretną nazwę, która mogłaby się okazać przydatna przy wyszukiwaniu w sieci? I drugie pytanie w sumie o to samo z tym że w kontekście tych gumowych... 'kapturów' które zakładamy już po zamocowaniu manetki na kierownicy. Czy są to elementy wymienne i można je kupić nowe, czy pozostaje jedynie rynek wtórny? Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam jeśli pytania są błahe, ale po latach jazdy na enduro postanowiłem złożyć budżetową szosę i to moja pierwsza styczność z takimi bajkami :) Pozdrawiam!
nctrns Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 Gumę na pewno da się kupić, jest to normalna część zamienna, ale czasami ciężko po prostu dostać.Szybkie szukanie nie pokazuje mi, żeby obejmę dało się dostać.
Gość Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 Obejmę trzeba albo wymodzić samemu albo z jakiegoś rozbitka pożyczyć... Gumy są osiągalne, ale musza być dedykowane do Twojego modelu klamek.
nsdjambo Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Opublikowano 28 Lutego 2020 Dziękuję za szybką odpowiedź W takim razie mam jeszcze jedno pytanie, czy te obejmy są standardowe dla różnych grup osprzętu? Czy można szukać np w zakresie Clarisa, Sory i 105-tki czy każda grupa ma jakiś swój indywidualny... Kształt i muszą być konkretnie od Sory?
nctrns Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) W google znalazłem shimanowski numer części tej obejmy: Y05T98060. W Polsce nie dostaniesz, są na aliexpress i w zagranicznych sklepach. Edytowane 28 Lutego 2020 przez nctrns
Gość Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 2 minuty temu, nctrns napisał: W google znalazłem shimanowski numer części tej obejmy: Y05T98060. W Polsce nie dostaniesz, są na aliexpress i w zagranicznych sklepach. O ile ta śrubka ocalała, to dorobienie takiej blaszki nie powinno być najmniejszym problemem...
nsdjambo Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Opublikowano 28 Lutego 2020 Panowie, jeszcze raz dzięki, zarówno za nr części jak i pomysł z dorobieniem, to też jest jakaś droga. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi