Skocz do zawartości

Piasta tyl - najlepsze rozwiazanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Mam rower Kross Evado 4 z 2017 roku, piasta tyl Joy Tech D142DSE, hamulec tarczowy na 6 srub, obrecz MTR 28", opona Schwalbe cx camp 40-622 28x1,5.

Czyscilem ostatnio lozyska w piascie i zniszczylem plastikowy element chroniacy lozysko przed brudem.

Zastanawiam sie jakie jest najlepsze wyjscie z tej sytuacji:

1. Czy ten element mozna gdzie dokupic? Znalazlem jedynie do kupienia cala piaste za okolo 70zl

2. Wymiana piasty na inna - cos z grupy Shimano Alivio albo Deore, przelozenie jej do mojej obreczy (a jak sie nie uda to oddanie do serwisu zeby przelozyli)

3. Kupno w calosci piasty i obreczy (jako gotowy zestaw) + w zaleznosci od ceny rowniez opony (jest na wykonczeniu).

Znalazlem na stronie e-bmx.pl piaste SHIMANO DEORE FH-M525 DISC oraz obrecz 28 RIGIDA ZAC 2000 32otw, podaja ze przy zakupie calosci zaplatanie i centrowanie kolo w cenie. Ktos korzystal z ich uslug?

Pozdrawiam,

Michal

Opublikowano

Zrób kolego fotkę tego zabezpieczenia i najlepiej pobierz jej wymiary.
Kupowałem teraz do Novatec z zapasem uszczelki i mam jakby co.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz. Plasik wyglada jak na zdjeciu, wymiary sciagne po poludniu. 

Plastik - piasta.jpg
Opublikowano

Na zdjęciu wymiary uszczelnienia, średnica zewnętrzna 29,8mm, wewnętrzna 18mm.

Gdzie udało Ci się je kupic?

D61A5128-C866-482A-853B-477F76789E3A.jpeg
Opublikowano

Zalewasz dziurę klejem na gorąco i po problemie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

W serwisie ProService w Gliwicach znaleźli mi takie uszczelnienie z innej piasty. Wymiarowo to samo, kształt trochę inny ale wszystko działa. Temat załatwiony.

Polecam ten serwis, pomocni ludzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...