Skocz do zawartości

Mocowanie licznika - jak to dziala?

Rolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie do ogarniętych technicznie szajbajkow. Jak działa w liczkach bezprzewodowych (konkretnie sigma) rozpoznawanie wpiecia w mocowanie? Czy odbywa sie to na zasadzie zwarcia obu pinów? Ktoś to sprawdzal?

Pytam bo chciałbym wykonać sobie sam mocowanie wyciągnięte przed kierownice, a sigma BC16.12 nie ma takiego nawet w opcji.

A próbowałeś zewrzeć oba piny? Nie mam licznika po ręką i nie mam jak sprawdzić. Możliwe, że jest tam tylko kawałek drucika wtopiony w mocowanie, wątpię żeby był to jakiś bardziej skomplikowany patent :)

HTC & TT

Witam,
Pytanie do ogarniętych technicznie szajbajkow. Jak działa w liczkach bezprzewodowych (konkretnie sigma) rozpoznawanie wpiecia w mocowanie? Czy odbywa sie to na zasadzie zwarcia obu pinów? Ktoś to sprawdzal?
Pytam bo chciałbym wykonać sobie sam mocowanie wyciągnięte przed kierownice, a sigma BC16.12 nie ma takiego nawet w opcji.

Dokładnie, piny licznika muszą się stykać z tymi w podstawce inaczej licznik nie będzie się komunikować z czujnikami. Ja u siebie mam je zmostkowane aby licznik nie przerywał pracy kiedy np się przekręci podczas przełączania funkcji.