Huberto20 Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Witajcie, znowu ja. Mam fabryczne koła w rowerze kross level 2.0. Problem jest taki że co jakiś czas koło tylne przesuwa się w widełkach. Czasem jest prosto A czasem mi obciera o ramę. Czym to może być spowodowane? Ośka QR jest cała. Z góry dzięki za szybką odpowiedź.
zuczek222 Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Zobacz czy nie masz wygniecionego aluminium w ramie/hakach, spotkałem się już z takim przypadkiem w Level-ach. Słabo zapięte koło, lekki luz roboczy, napęd ciągnie, koło rusza się na boki i gniazda się wyrabiają. Widać w nich wtedy mocno odciśnięte gwinty ośki. Edytowane 25 Lutego 2020 przez zuczek222
Huberto20 Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Opublikowano 25 Lutego 2020 Nie, całe są. Koło jest mocno dociągnięte. 3 godziny temu, PrzeLuka napisał: Zerknij tu... Spoko A tą os thru volt mam zalozyc normalnie do tej piasty co mam? Czy mam coś zmienic O którąś z tych chodzi?
Gość Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 RWS (to po lewej). Thru Bolt wymaga wymiany piasty. Unikaj podróbek. Obejrzyj. RWS jest drogi. W podlinkowanym wcześniej wątku linkowałem podobne rozwiązanie ale znacznie tańsze.
Huberto20 Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Opublikowano 25 Lutego 2020 Ale w razie w. Ten RWS zmienił by sytuację z tym kołem?
Gość Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 To o niebo lepsze rozwiązanie i powinien ale na 100 % nikt Ci tego nie zagwarantuje. Twoje koła najlepsze nie są. Przerabiałem to i finalnie wymieniłem je.
Rekomendowane odpowiedzi