nurkov Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 witam Ja dziś z małą pierdółką na którą wydaje mi się że znam odpowiedź ale wolę się upewnić. Zmieniłem sobie po sezonie hamulce z mt-400 na XT w swoim rowerku i zapomniałem założyć tą gumową osłonkę na przewód hamulcowy, mogę tak jeździć? Pełni to rolę tylko wizualną ? Załączam zdjęcie. Oczywiście hamulce hydrauliczne zmieniałem w rowerze pierwszy raz w życiu Pozdrawiam
Gość Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Nie licząc ewentualnego zabrudzenia gwintu to tylko funkcja wizualna. Moim zdaniem można tak jeździć, ewentualnie zawinąć ładnie izolacją.
Kruk Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Możesz tak jeździć, ewentualnie ciasno taśmą izolacyjną owiń gwint.
Accent_Szaj Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 10 godzin temu, zibi_j1 napisał: Nie licząc ewentualnego zabrudzenia gwintu Musiałby chyba przez wielkie bagno przejechać,żeby to zabrudzić Odpowiadając na twoje pytanie,to możesz tak jeździć,ale po co? Tak trudno wymienić oliwkę,wkład i zrobić jak się należy? Potem zgubisz tą gumkę i będziesz żałował,że nie zrobiłeś tego od razu
Rekomendowane odpowiedzi