pzac Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, chciałbym pochwalić się moim ostatnim zakupem Specyfikacja:Rama: KATO 29 Alloy AL SL (rozmiar L) Amortyzator: Rock Shox Reba RL Solo Air 100 mm, oś 15 mm, OneLockMostek, Kierownica, Siodełko, Sztyca, Piasty: Ghost, własny produktPrzerzutka przód: Shimano XT Przerzutka tył: Shimano XT M8000 z długim wózkiemManetki: SLX M7000Kaseta: SLX M7000 11-42Korba: SLX M7000 34-24Hamulce: Shimano M506 2x tarcza 180mmOpony: Schwalbe Rocket Ron 2.25 / Thunder Burt Evo 2.25 Waga z pedałami M520 wynosi 12.40 KG.Wrażenia z jazdy: Po przesiadce z B'twina 520 na ten rower po prostu kosmos, od razu przetestowany w Świeradowie. W porównaniu do poprzedniego roweru skręca i manewruje się nim znacznie prościej i jakby bardziej przewidywalne. Oś 15mm to naprawdę super sprawa, poczułem poprawę w precyzji sterowania, no i znacznie prościej zakłada się kolo, nie ma problemu z ocieraniem tarcz. Jednym minusem dla mnie są opony. Mogli zastosować obie takie same, a z dwoma rożnymi (duża różnica wielkości bieżnika) śmiesznie się jeździ. Przód leci przez błoto, a tył znosi nawet na lekkim piasku. Następne wpadną opony Maxxis Ikon i bezdętki. W przyszłym roku postaram się dokupić zestaw lekkich kół. Pozycja jest raczej wygodna, wiadomo kwestia dopasowania podkładek i wzniosu mostka. Zrobiłem kilka tras po ok 100km i super mi się jeździ, nie widzę jakiś wad konstrukcyjnych czy coś. Zapraszam do zadawania pytań, na wszystkie chętnie odpowiem Pozdro-rower! Edytowane 18 Lipca 2017 przez pzac 1
kaszek Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Świetna maszyna. Gratuluję zakupu! Fakt, opony dziwnie dobrali. Zazwyczaj Rocket Rona "mieszają" z Racing Ralphem. Bidon to masz mega-elegancki 1
pzac Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 @kaszek Bidon jest spoko, bo nie śmierdzi i kosztuje 20 zl Cube takie robi 750ml i 550ml bodajże. Ale racja, przyda się jakiś ciemny i koszyk też, żeby było stealth.
kaszek Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) @pzac Ponieważ sam jeżdżę Cubem, to od razu rzucił mi się w oczy znaczek Edytowane 12 Czerwca 2017 przez kaszek 1
pzac Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) @kaszek Gdyby nie Ghost to pewnie wziąłbym właśnie Cuba którego Ty masz ; ) Edytowane 12 Czerwca 2017 przez pzac
Marceliszpakbike Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Czerwony pancerz dodaje uroku,fajna stealth maszine.
pzac Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 @Marceliszpakbike Szkoda tylko, że te zdjęcia się tak z jakością przy wrzucaniu opuściły bo normalnie dużo lepiej. Malowanie naprawdę fajne ale zbiera rysy bardzo.
KANDySowany Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Fajne malowanie, a pełne pancerze to świetna sprawa. To Twoja robota? czy taki już kupiłeś?
pzac Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2017 @KANDySowanyMalowanie i pancerze domyślnie takie były Kupiłem taki. Chociaż następne pancerze wstawię całe czarne i będzie full-stealth. Dobrze że są puszczone w całości na zewnątrz to nic nie puka w ramie, jednak traci na wyglądzie przez zewnętrzne prowadzenie.
Rekomendowane odpowiedzi