ByQ94 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Jaką Waszym zdaniem najlepiej kupić kasetę, co polecacie co Wy używacie ? Aktualnie posiadam : SHIMANO DEORE KCSHG5010136 11x36 10-Speed Planuje kupić Sunrace Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Matt Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Sunrace jest na poziomie Shimano SLX, więc jest całkiem niezła. Mam SLX 11-36 i SunRace CS MSO-T 11-36. Mimo, że nie należy do najlżejszych to jednak mam wrażenie, że wiele przeszła, ale trzyma się zdecydowanie lepiej niż SLX. Za to wg warta uwagi jest ta SunRace: http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/kasety/kaseta-sunrace-mx3-10sp-11-40t-48907.html Co prawda trochę inna rozpiętość, ale będzie fajnie spisywała się w trudnym terenie i wystarczająco na płaskim i zjazdach. Trzeba tylko sprawdzić czy przerzutka i korba to obsłuży. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ostatnio ogarniałem kumplowi rower z wspomnianą kasetę SunRace. Kaseta trochę przejechane ma ale trzyma się nie źle i ładnie się zgrywa z Deore XT w tym przypadku. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Możesz jeszcze nabyć kasetę SUnRace 11-36, która jest bardzo mocna, ale wagowo średnia: http://www.perfectflow.pl/pl/p/Kaseta-SunRace-MX-10rz.-11-36-CSMX-TAW/752 Odnośnik do komentarza
ByQ94 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Planuje przejście z czasem na XT i XTR Kaseta SunRace wpadła mi w oko w połączeniu z łańcuchem KMC złotym lub złoto czarnym będzie prezentowała się dość fajnie. Powoli wymieniam wszystko w bajku. Może pod koniec roku zrobię post opisujący upgrade Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 XTR? 290g za 784 zł? NIe opłąca się wogóle. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi