jugo18 Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Witajcie. Chicialem kupić nowy mostek do swojej szosy. Obecny jest raczej za długi. Do tego zakupiłem ostatnio lemondke i czuje sie trochę za bardzo "rozciągnięty " na rowerze. Oglądałem film Gustava na YT który kupił sobie do swojej szosy regulowany mostek. Zależy mi na komforcie głownie. Czy ktoś stosuje jeszcze z was takie mostki w szosach? A drugie pytanie to jak określić jaka długość mostka była by odpowiednia? Bo w filmach naszego Szajbajka jakoś tego chyba nie do szukałem sie. Chodzi o czywiscie o domowe ustawianie tego. Pozdrawiam Michał. Odnośnik do komentarza
GBike Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 1 godzinę temu, jugo18 napisał: Witajcie. Chicialem kupić nowy mostek do swojej szosy. Obecny jest raczej za długi. Do tego zakupiłem ostatnio lemondke i czuje sie trochę za bardzo "rozciągnięty " na rowerze. Oglądałem film Gustava na YT który kupił sobie do swojej szosy regulowany mostek. Zależy mi na komforcie głownie. Czy ktoś stosuje jeszcze z was takie mostki w szosach? A drugie pytanie to jak określić jaka długość mostka była by odpowiednia? Bo w filmach naszego Szajbajka jakoś tego chyba nie do szukałem sie. Chodzi o czywiscie o domowe ustawianie tego. Pozdrawiam Michał. Na początek odwiedź TĄ STRONĘ Otrzymasz orientacyjne wymiary ramy ustawienia siodełka oraz długość mostka. Reszta to metoda prób i błędów 1 Odnośnik do komentarza
Pitt35 Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Ustawienie odpowiedniej pozycji na rowerze jest dość trudne. Wszystko zaczyna się od doboru ramy później dobiera się szerokość kierownicy następnie ustawiamy prawidłowo siodełko. Jak już mamy to zrobione ustawiamy długość pozycji czyli to co Ciebie interesuje. Trzeba usiąść na rowerze przyjąć pozycję trzymając kierownicę na dole. Korba i pedały powinny być w pozycji poziomej czyli do przodu i wówczas odstęp między kolanem a łokciem ręki powinien wynosić około 2 cm. Nie wolno zmieniać ustawionego wcześniej siodełka tę odległość (łokcia od kolana) dobiera się właśnie przez odpowiedni mostek. Później trzeba jeszcze ustawić wysokość kierownicy. Napisz ile masz wzrostu i jaki masz rozmiar ramy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi