Skocz do zawartości

EYEN

Dreamin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koszulki i spodenek nie mam, ale posiadam rękawki i nogawki A100.
Jeśli jakość stroju jest taka sama, to naprawdę może być ciekawa alternatywa dla odzieży z Deca.

Opublikowano
W dniu 22.02.2020 o 19:15, CoolBreeze napisał:

Koszulki i spodenek nie mam, ale posiadam rękawki i nogawki A100.
Jeśli jakość stroju jest taka sama, to naprawdę może być ciekawa alternatywa dla odzieży z Deca.

Właśnie mam ich rękawiczki i w sumie zaskoczony byłem wygodą i jakością. Marka była mi dotąd zupełnie nieznana.

Opublikowano
3 godziny temu, Dreamin napisał:

Marka była mi dotąd zupełnie nieznana.

Z tego co widzę, to marka własna firmy Dadleo (Centrum Rowerowe) Dlatego jest nie znana. Ciekawe kto to naprawdę produkuje...

Opublikowano (edytowane)

Ci którzy produkują 90% towarów wszystkich wielkich marek :D

EDIT: Dzisiaj trafiła do mnie dostawa, mieli fajną promocję to od razu na czuja wziąłem dwa komplety.

Na oko wyglądają bardzo dobrze, szwy są solidne, materiał nieco grubszy od tego z którego miałem poprzednie wdzianko. Pielucha jest naprawdę solidna, gruba i wszyta bez widocznych szwów od strony pachwin (z czym miałem problem w poprzednim komplecie). Ściągacze na nogawkach są fajnie wykonane, nie są to często stosowane ciasne plastikowe wstawki tylko delikatny elastan, którego prawie nie czuć gdy noga pracuje.

Koszulka niestety z pełnym zamkiem, dla mnie to jednak minus - wolę rozpięcie max do mostka. Dobrze wentylowana w kluczowych punktach. Materiał jest dosyć gruby przy czym część na kręgosłupie jest dużo cieńsza. Zastanawiam się jak sprawdzi się w wyższych temperaturach.

Ogólnie za tą cenę jestem zadowolony. O trwałości nie jestem w stanie nic powiedzieć na tą chwilę - komplet wygląda na solidny.

Edytowane przez Dreamin
Opublikowano

@Dreamin mógłbyś podesłać zdjęcia jak wygląda wkładka ? szukam jakiegoś kompletu na wiosnę. Tylko jestem sceptycznie nastawiony do spodenek :D

Opublikowano
22 godziny temu, bazyl33 napisał:

@Dreamin mógłbyś podesłać zdjęcia jak wygląda wkładka ? szukam jakiegoś kompletu na wiosnę. Tylko jestem sceptycznie nastawiony do spodenek :D

Przez dłuższy czas jestem poza domem, więc podeślę tylko zdjęcie stockowe.

spodenki-eyen.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powyższy komplet odzieży EYEN (czarno-czerwony) trafił też do mnie.

Dobrze opisał go autor wątku @Dreamin. Nic dodać, nic ująć. No... z tym, że ja lubię pełne zamki w koszulkach.

@bazyl33, coś dla ciebie (no i inncyh zainteresowanych):

Wczoraj wybrałem się przeczochrać spodenki. Było troszkę chłodnawo, więc koszulka musi poczekać. Wkładka jak na zdjęciu powyżej. No powiem, że miałem lekkie obawy, ale po 40km XC oceniam ją bardzo dobrze. Nic nie uwierało, jechało się wygodnie na dość twardawym chińskim siodełku EC90 i po rożnej nawierzchni. Fakt bule się pojawiły, ale to po jeździe i jako efekt długiego odstawienia roweru. Szelki dobrze trzymają wszystko na miejscu.

Czy polecam? Tak - porównując do spodenek z Deca, których używałem do tej pory. Wiadomo nie są to Najlepsze Bibsy Świata (te czekają na następny Black Friday :) ), ale jak za tą ceną to są git.

Tak jak pisałem wcześniej, o koszulce skrobnę za jakiś czas.

Opublikowano

Czyli waszym "skromnym" zdaniem dla Was ten zestaw jest lepszy niż kupno spodenek i koszulek w Decathlonie  ? :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 25.02.2020 o 22:08, Dreamin napisał:

Ci którzy produkują 90% towarów wszystkich wielkich marek :D

EDIT: Dzisiaj trafiła do mnie dostawa, mieli fajną promocję to od razu na czuja wziąłem dwa komplety.

Na oko wyglądają bardzo dobrze, szwy są solidne, materiał nieco grubszy od tego z którego miałem poprzednie wdzianko. Pielucha jest naprawdę solidna, gruba i wszyta bez widocznych szwów od strony pachwin (z czym miałem problem w poprzednim komplecie). Ściągacze na nogawkach są fajnie wykonane, nie są to często stosowane ciasne plastikowe wstawki tylko delikatny elastan, którego prawie nie czuć gdy noga pracuje.

Koszulka niestety z pełnym zamkiem, dla mnie to jednak minus - wolę rozpięcie max do mostka. Dobrze wentylowana w kluczowych punktach. Materiał jest dosyć gruby przy czym część na kręgosłupie jest dużo cieńsza. Zastanawiam się jak sprawdzi się w wyższych temperaturach.

Ogólnie za tą cenę jestem zadowolony. O trwałości nie jestem w stanie nic powiedzieć na tą chwilę - komplet wygląda na solidny.

możesz cos o nich powiedzieć po 5 miesiacach uzywania? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.07.2020 o 15:38, dr0p_ napisał:

możesz cos o nich powiedzieć po 5 miesiacach uzywania? 

Całkiem spoko, po ok. 4k km nie są zniszczone (co prawda trzeba to podzielić na 2 komplety) a prane są praktycznie po każdej jeździe. Wiadomo, że wszystko zależy od osobistych preferencji ale komplet mogę uznać za wygodny i wytrzymały (szwy są naprawdę solidne i nie obcierają w strategicznych punktach - wiadomo kwestia konkretnej anatomii, może nie mieć zastosowania w Twoim przypadku). Jedyny problem to może odrobinę za duży rozmiar, mam problem bo mam 177cm czyli przedział pomiędzy M i L i zawsze mam ten kłopot ze wszystkimi ciuchami :D. Wydaje mi się, że L którą kupiłem jest raczej na osobę ok. 180cm i raczej o mocniej zbudowaną w górnych partiach ode mnie, z kolei w udach jest ok. Bardziej pod osoby uprawiające sporty siłowe niż kolarza, drugi mankament to odrobinę za duża wkładka (zbyt szeroka), aczkolwiek tu znowu zaznaczę - osobiste preferencje i każdy może mieć inną budowę...

Opublikowano
W dniu 22.02.2020 o 17:51, Dreamin napisał:

Ktoś może kojarzy lub używał zestawu lub części EYEN A100?

https://www.centrumrowerowe.pl/komplet-odziezy-eyen-a100-pd20174/?v_Id=131359

Jaki masz rozmiar spodenek? Mam 183, jestem szczupły, w pasie 84cm, noszę raczej M/L. W tabeli podają dla rozmiaru L obwód w pasie 69 - 72. Coś mi tu nie gra. Rozmiarówka jest mocno zaniżona? Czy może to obwód samych gatek przed ubraniem?

Opublikowano
2 godziny temu, baru napisał:

Jaki masz rozmiar spodenek? Mam 183, jestem szczupły, w pasie 84cm, noszę raczej M/L. W tabeli podają dla rozmiaru L obwód w pasie 69 - 72. Coś mi tu nie gra. Rozmiarówka jest mocno zaniżona? Czy może to obwód samych gatek przed ubraniem?

Cholera ich wie. Wziąłem L, nie jest źle ale następny zakup to będzie M. Co do obwodu w pasie, nie wiem czy jest sens przy obcisłych gatkach to sprawdzać, podejrzewam, że i do 100 cm to rozciągniesz :p

Opublikowano

Dzięki za odp. Zamówiłem M. Myślę, że na moją chude 4 litery będą ok :P W razie co zawsze można wymienić. Zjechali teraz z cenami, więc szkoda nie spróbować zwłaszcza, że opinie nie najgorsze.

Opublikowano
3 godziny temu, baru napisał:

Dzięki za odp. Zamówiłem M. Myślę, że na moją chude 4 litery będą ok :P W razie co zawsze można wymienić. Zjechali teraz z cenami, więc szkoda nie spróbować zwłaszcza, że opinie nie najgorsze.

M może okazać się za krótka na Twój wzrost.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 16.07.2020 o 21:17, baru napisał:

Hej, jak wyszło u Ciebie z rozmiarem? Ja mam 184cm i 78kg i zastanawiam się nad L/XL.