ojeju Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Cześć, jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam szosę z tylną kasetą 12-77, niestety ostatnio podjeżdżają pod Górę Żar okazało się, iż jest to zbyt twarde przełożenie dla mnie(27T). Zastawiam się nad zmiana kasety na CS-HG50 11-30 lub CS-HG400 11-32. Będzie to 2 koło tylko na tereny z dużymi podjazdami więc o przełożenia do zwykłej jazdy się nie martwię. W związku z powyższym dręczy mnie poniższe pytanie. Czy na takim podjeździe odczuje duża różnicę przy kasecie 11/30 czy lepiej wybrać kasetę 11/32. Uprzedzając pytania, nie chodzi o brak kondycji czy wytrenowania. Po prostu ma chore kolano i niestety ból przy twardym przełożeniu jest nie do zniesienia. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
de Villars Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Wydaje mi się, że różnicę tak czy siak odczujesz, pytanie tylko jak znaczną, Niezależnie od wyboru będziesz miał na najlżejszym przełożeniu 3/5 ząbków więcej niż teraz - moim zdaniem to dużo. Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Mnie bardziej martwi długość wózka i łańcucha, czy ogarnie. Masz może zdjęcie? Odnośnik do komentarza
ojeju Napisano 13 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2017 Przeżuta tylna to: Shimano Sora RD-3000-SS(krótki wózek), wg specyfikacji Shimano powinna ogarnąć 32. Jestem w pracy i niestety nie mogę zrobić zdjęcia, ale pełna specyfikacja roweru tutaj. Odnośnik do komentarza
IOO Napisano 20 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipiec 2017 Coś mi się zdaje że 32 zęby, jeśli nawet nie 30, to pobożne życzenia przy krótkim wózku. Mialem kiedys sore ale nie pamietam ile tam wchodzilo.Najlepiej przymierz. Odnośnik do komentarza
kamilw Napisano 20 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipiec 2017 Ja mam w jednej z szos:Przód: korba Tourney 50-34, przerzutka ClarisTył: kaseta jakiś no name 11-32: 8rz, przerzutka Sora z krótkim wózkiem. I jakoś to działa. Mam więc podstawy, by uważać, że Tobie też powinno to działać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi