artoist Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Cześć Nie jeżdżę na rowerze jakoś wyczynowo, bardziej turystycznie /90 procent szosa + lekkie górki/ ale po ponad 10 latach postanowiłem wymienić napęd na jednorzędowy Na początku co mam we wspomnianym Krossie: Przerzutka przód Shimano XT /z 2008 r./ Przerzutka tył Shimano XT /z 2008 r./ Klamko-Manetki Shimano Deore LX Dual Control Korba Truvativ Firex 3.3 Suport Truvativ Kaseta SRAM PG-950 Piasty Novatec Opony Schwalbe Racing Ralph 26x2.1 Obręcze AlexRims X2100 myślę nad wymianą na SRAM GX lub NX /coś szajbajk mówił o możliwych problemach przy GX z piastą? zaś NX ma uniwersalne mocowanie kasety? rozumiem, że raczej nie zupgraduje tego co mam na jednorzędowe SHIMANO? dodatkowo coś usłyszałem aby brać korbę z 34 zębami - myślicie, że warto? Jakie rozwiązanie byście mi polecili? Chciałbym się zamknąć w koszcie do 3k /jeszcze mam opony do wymiany ale wiadomo to nie jest sztywny budżet o ile ma uzasadnienie. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Skorzystaj z forumowej wyszukiwarki. W dziale "napęd" sa podpiete wątki o napędach 1rzedowych, o grupie NX i GX.
Rekomendowane odpowiedzi