maciejmoranski Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Cześć. Moja tylna przerzutka (SHIMANO TOURNEY TZ) jest jakoś wysoko i chyba krzywa. Nie wrzuca 1 biegu a na 5 i 6 dziwnie łańcuch przecina. Na manetce pokazuje wyższy bieg niezgodnie z prawda. Teraz nie wiem czy kupić nową przerzutkę czy można ją jakoś ustawić.Dodałem zdjęcie dość słabej jakości.
Gość Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zdjęcie pomaga nam zdiagnozować problem ale obstawiam krzywy hak przerzutki.
mareq Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Ja bym zaczął od regulacji. To i tak czasem trzeba robić. To nic skomplikowanego i można samemu szybko ogarnąć i nic nie kosztuje. Dorzuć zdjęcie i będzie coś więcej wiadomo. 1
maciejmoranski Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Opublikowano 18 Lutego 2020 Godzinę temu, PrzeLuka napisał: Zdjęcie pomaga nam zdiagnozować problem ale obstawiam krzywy hak przerzutki. Ok dodałem zdjęcie
PiotrekGT Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Ona jest wg mnie źle przykręcona, bo kąt opasania jest ogromny. 2
w0jta5 Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 31 minut temu, PiotrekGT napisał: Ona jest wg mnie źle przykręcona, bo kąt opasania jest ogromny. Raczej tak, jest przykręcona za 'dzyndzlem' gdzie opiera się sprężyna zmieniarki.
mareq Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Ta część przerzutki, która przesuwa wózek powinna być skierowana w dół a nie do przodu. Ten element ma sprężynę, która go ciągnie w tył. Jak rozepniesz łańcuch to ona pozostaje w takim położeniu?
Rekomendowane odpowiedzi