Siewas Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Witam kolegów, Mam problem ponieważ kupiłem ramę merida reacto 500 2017 wraz ze sterami, ale nie mogę zmontować widelca z ramą. Bieżnia jest na widelcu, gdy łożysko chowa się w misce, i wkładam widelec, to między miską a widelec jest około 2-3mm przerwa, czy tam powinna być jeszcze jakaś uszczelka? , proszę o pomoc kolegów którzy mieli styczność z tą ramą. Pozdrawiam Krzysztof
Gość Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zdjęcie pomoże nam zdiagnozować co się dziej.
janek69 Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Godzinę temu, Siewas napisał: Witam kolegów, Mam problem ponieważ kupiłem ramę merida reacto 500 2017 wraz ze sterami, ale nie mogę zmontować widelca z ramą. Bieżnia jest na widelcu, gdy łożysko chowa się w misce, i wkładam widelec, to między miską a widelec jest około 2-3mm przerwa, czy tam powinna być jeszcze jakaś uszczelka? , proszę o pomoc kolegów którzy mieli styczność z tą ramą. Pozdrawiam Krzysztof tak masz ?
Siewas Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Wygląda to tak, nie jest jeszcze skręcone ale dociśnięte do oporu. Na orginale ze strony meirdy, gdy się przybliży też widać szparę. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Siewas poprawa
janek69 Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) 15 godzin temu, Siewas napisał: Wygląda to tak, nie jest jeszcze skręcone ale dociśnięte do oporu. Na orginale ze strony meirdy, gdy się przybliży też widać szparę. Tam nie może być skręcone do oporu, ma widelec normalnie wejść. Później zrobie zdjecie jak mam to u siebie, może masz łożysko nieodpowiednie ? /złe kąty/ Edytowane 19 Lutego 2020 przez janek69
Siewas Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Opublikowano 19 Lutego 2020 Całe stery dostałem razem z ramą, miski były już nabite. Nie pisałem że jest skręcone do oporu tylko dociśnięte ręka żeby zrobić zdjęcie jak to wygląda. Czy u Ciebie też jest taka przerwa? Pozdrawiam.
Młody1995 Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Posiadam Meride Scultura 500 z 2017r. z full carbonowym widelcem i taka przerwa jest i tak ma być
janek69 Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 4 godziny temu, Siewas napisał: Całe stery dostałem razem z ramą, miski były już nabite. Nie pisałem że jest skręcone do oporu tylko dociśnięte ręka żeby zrobić zdjęcie jak to wygląda. Czy u Ciebie też jest taka przerwa? Pozdrawiam. nie ma takiej przerwy, jutro rozbiore i podeśle foto 21 minut temu, Młody1995 napisał: Posiadam Meride Scultura 500 z 2017r. z full carbonowym widelcem i taka przerwa jest i tak ma być 5 godzin temu, Siewas napisał: Całe stery dostałem razem z ramą, miski były już nabite. Nie pisałem że jest skręcone do oporu tylko dociśnięte ręka żeby zrobić zdjęcie jak to wygląda. Czy u Ciebie też jest taka przerwa? Pozdrawiam.
Młody1995 Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 No u mnie chyba trochę większa przerwa.Rower przyjechał tak złożony a jak skracałem sterówkę w serwisie to też taka szpara była.
janek69 Opublikowano 20 Lutego 2020 Opublikowano 20 Lutego 2020 13 godzin temu, Młody1995 napisał: No u mnie chyba trochę większa przerwa.Rower przyjechał tak złożony a jak skracałem sterówkę w serwisie to też taka szpara była. rozbiore i zrobie foto, cos nie tak u Ciebie 14 godzin temu, Młody1995 napisał: Posiadam Meride Scultura 500 z 2017r. z full carbonowym widelcem i taka przerwa jest i tak ma być przez taka szpare to Ci napcha syfu i po łożysku 14 godzin temu, Młody1995 napisał: No u mnie chyba trochę większa przerwa.Rower przyjechał tak złożony a jak skracałem sterówkę w serwisie to też taka szpara była. 15 godzin temu, Młody1995 napisał: No u mnie chyba trochę większa przerwa.Rower przyjechał tak złożony a jak skracałem sterówkę w serwisie to też taka szpara była. Dolne łożysko mam Cane Creek 40 series 52mm bearing AAA0006K a górne MH-P03M
Siewas Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) A na dole masz bieżnię zakładaną czy na widelcu jest zrobiona? Moje łożysko to MHP16K 52x7x36stopni, jeśli dobrze rozumiem to twoje ma szerokość 6,5 a moje 7 dlatego twoje wejdzie głębiej na widelec, więc pewnie moje łożysko jest źle dobrane, wystarczy że kupię dobre łożysko czy miska wtedy też musi być zmieniona? Edytowane 20 Lutego 2020 przez Siewas
janek69 Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 14 godzin temu, Siewas napisał: A na dole masz bieżnię zakładaną czy na widelcu jest zrobiona? Moje łożysko to MHP16K 52x7x36stopni, jeśli dobrze rozumiem to twoje ma szerokość 6,5 a moje 7 dlatego twoje wejdzie głębiej na widelec, więc pewnie moje łożysko jest źle dobrane, wystarczy że kupię dobre łożysko czy miska wtedy też musi być zmieniona? na widelcu nie ma nic, jest goły, jedynie w główce ramy jest taki pierścień do którego wchodzi dolne łożysko . Nie wiem czy miska musi być zmieniona, jak dasz dobre łożysko to szczelina powinna sie zniwelować. 1
Siewas Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Opublikowano 28 Lutego 2020 Witam, Koledzy możecie mi jeszcze wrzucić zdjęcie tylnego hamulca? Czy tam przychodzi jakaś dodatkowa podkładka czy tylko ta fabryczna od hamulca? Pozdrawiam.
Młody1995 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 U mnie jest tak choć fabryczny zacisk zamieniony na 105 r7000 1
Siewas Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Opublikowano 2 Marca 2020 Nie doprecyzowałem, chodzi mi o hamulec montowany pod supportem.
Rekomendowane odpowiedzi