Skocz do zawartości

Legginsy zimowe bez pieluchy

Olleo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam ja legginsy kupione z 10 lat temu w Decathlonie, do biegania, gęsto tkany materiał, ocieplane, ale jednocześnie mega oddychające. Na tyle fajne, że na rowerze do 5-6 stopni C można jeździć, a poniżej wrzucam pod spód kalesony brubecka i do -5°C daje radę. Kosztowały bodajże 99 zł, albo nawet 59 zł.

Niestety po tych latach i kilku glebach trzeba wymienić na nowszy model, a tego typu spodni już w Decathlonie nie ma - wszystko jest cieńsze, gorzej ocieplone, bardziej przewiewne. Legginsy z pieluchą są podobne, ale kosztują worek pieniędzy (coś koło 179 zł?), no i mają pieluchę, której nie lubię i przeszkadza, by użyć spodnie również do biegania.

Nie wiecie, gdzie mam się udać i czego szukać, by było podobnie użyteczne?

7de8225dedfa94ccd1ab38a6cbe4e679.jpg

Opublikowano
Tez nie przekonuje mnie pampers, wiec kupiłem te:

KIPRUN Legginsy Do Biegania Kiprun Warm Męskie 89,99 zł https://www.decathlon.pl/-id_8520947.html?utm_source%3Dmobileapp%26utm_medium%3Dshare%26utm_campaign%3Dproductpage=

W zestawie z kalesonami na miękko do -5, niżej nie jeździłem.
A bez kalesonów do ilu?

Nie wiem, czy takie macałem w sklepie, muszę jeszcze raz się przejść.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
A bez kalesonów do ilu?

Nie wiem, czy takie macałem w sklepie, muszę jeszcze raz się przejść.

Nie wiem, ale maja wewnątrz takie fajne ocieplenie20f2e6eee01ad881ce9a48b298aa774a.jpg
Opublikowano

To jest myśl- spodnie do narciarstwa biegowego powinny dawać radę, są podobnie przylegające jak leginsy, grubsze niż klasyczne leginsy, a do tego ocieplane. Albo spodnie w góry- najlepiej np. do biegania. One też będą zachowywały odpowiednią kompresję, a przeznaczone do biegania zimą będą sprawdzały się na rowerze. Są promki, bo zima jaka jest każdy wie, teraz się opłaca w sumie najbardziej coś pomyśleć na jesien i przyszły rok- https://www.sklepmartes.pl/16-mezczyzna-odziez-spodnie

Opublikowano

Wracam.

Te dwa z decathlonu są jakieś 1.5-2x bardziej przewiewne od moich starych, więc znacznie szybciej bym musiał zakładać termo pod spód i nie chroni tak kolan. A te z martes, to nieocieplane do crossfitu, a już tym bardziej nie chroniące przed wiatrem.

Szukam dalej.

• 6 miesięcy temu...