Skocz do zawartości

Plama płynu na widelcu.

kolunio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam szose z hamulcami hydyaulicznymi 105. Mam taki problem że jak szosa postoii to robi się plama na przednim widelcu w miejscu gdzie przewód wchodzi w widelec... Nie mam pomysłu skąd tam może brać się plyn i nieszczelność. Co proponujecie sprawdzić, odkręcić aby pozbyć się tego problemu?

Pozdrawiam

Opublikowano

Może się przetarł w tym miejscu przewód?

A może cieknie od klamki tylko płynie w dół po przewodzie i jak przewód idzie w wideł, to wtedy tam się gromadzi płyn?

Odegnij gumę klamkomanetki i luknij czy tam nie ma oleju czy przewodzie, może za słabo przykręcony jest przewód, lub była krzywo osadzona oliwka i teraz cieknie.

Opublikowano

Tak jest po jednym dniu. Rower kupiony wysyłkowo z zagranicy także nie wiem czy wina transportu czy też problem leży po stronie montażu...Dałem na przewód ręcznik papierowy i zobaczę czy na nim będzie ślad bo wzrokowo nic nie widzę...Dziwne f24a8e2ed14d5c850af07e136b303795.jpg

Opublikowano

Najpierw go dokładnie odtłuść(Od klamki do otworu),a potem daj ręcznik papierowy

Ponaciskaj jeszcze parę razy klamkę,jak jest nieszczelność olej powinien pojawić się od razu