Piotr93 Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Hej szajbajki. Mam problem w krosie level b3 2016 po zalozeniu korby deore fcm 590 tak wyglada przekos na przelozeniu 2x5 gdzie lancuch powinien byc idealnie prosto. Po prawej stronie mam jedna podkladke srednia po lewej 2x2,5 mm. Czy tak mozna jezdzic ? Czego to wina? Rama bubel? Producent zaleca 2 po stronie napedowej i jedna po lewej, niestety w tym przypadku przekos jest duzo wiekszy wiec to wykluczylem. Czy moge calkowicie usunac podkladke po prawej stronie nie uszkadzajac lozysk suportu? Mufa;68mm suport: shano bb70 xt. Korba 3x9 44x32x22, kaseta hg-300 piasta: Joy Tech D142DSE z gory dziekuje za pomoc! Odnośnik do komentarza
Red Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Podkładki po to są żebyś sobie nimi linie łańcucha regulował. Jeśli to wymagane to możesz je usunąć.BTW Linia łańcucha w napędzie 3x9 nigdy nie będzie idealna z jakąkolwiek korbą Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 Ściągnij wszystkie podkładki po stronie napędowej. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 (edytowane) Lina łańcucha (odległość miedzy środkowym blatem a środkiem mufy suportu) dla tej korby to 50 mm ale pewien nie jestem, bo nawet na stronie Shimano nic nie znalazłem. Zerknij w instrukcje korby i tam powinna być ta informacja. Jeśli nie masz tyle ile podał producent musisz wyregulować to podkładkami które dostałeś z korbą. Edytowane 12 Czerwiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi