AHABI ONE Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) Przed wiosną zrealizowałem projekt spersonalizowanego roweru pod siebie. To ostatni element, który pozostawiiłem na koniec, by wisienka na torcie smakowała najbardziej 😆 Kto posiada ten model niech się wypowie, chętnie wysłucham uwag -spostrzeżeń co do użytku i pielęgnacji tego modelu. Ja od siebie dodam za jakiś czas, ponieważ dziś przyszło i będzie montaż, a jazda testowa w sobotę. 😎 Edytowane 14 Marca 2020 przez AHABI ONE
KrzysiekMTB Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Miałem ten model (flow a nie superflow) w kilku rowerach - bardzo mi pasowało, skóra się z czasem trochę na czubku wytarła, ale generalnie bardzo fajne siodełko. Tylko nie używaj go do ostrzejszej jazdy, ja tak załatwiłem dwa… 🙂 Pozdrawiam Krzysiek 1
Kruk Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 Mam to siodło u siebie w rowerze i bardzo polecam, pod moje dupsko pasuje. Wcale nie brakuje punktu podparcia pod kości kulszowe i dziury wcale nie czuć że jest ale za to przewiew jest, na wiosnę i lato idealnie chłodzi...wiadomo co
turzol Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 Gdzie polecacie zakupić to siodło? Od jakiegoś czasu czaje się właśnie na ten model, ale trochę mi w głowie zamieszał Selle wypuszczając teraz serie Slr X-Cross czy Boost które nie wiem co wnoszą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kruk Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 Z siodełkiem jest jak z butami. wiadomo, wygląd to drugorzędna sprawa mimo wszystko. Ja musiałem mieć jak największą dziurę ze względów zdrowotnych. Ogólnie kup gdzie taniej
AHABI ONE Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 W dniu 14.02.2020 o 15:53, turzol napisał: Gdzie polecacie zakupić to siodło? Od jakiegoś czasu czaje się właśnie na ten model, ale trochę mi w głowie zamieszał Selle wypuszczając teraz serie Slr X-Cross czy Boost które nie wiem co wnoszą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Taniej nie będzie, tu kupiłem 😎 https://www.goride.pl/siodelko-szosowe/selle-italia-siodelko-slr-kit-carbonio-superflow?gclid=Cj0KCQiAmZDxBRDIARIsABnkbYSh7O5jpsQaQ20LdlUuxpr_jQPW-3B1cN-ecfZdJBCsGfqNVyzATFgaArzFEALw_wcB W dniu 14.02.2020 o 13:20, Kruk napisał: Mam to siodło u siebie w rowerze i bardzo polecam, pod moje dupsko pasuje. Wcale nie brakuje punktu podparcia pod kości kulszowe i dziury wcale nie czuć że jest ale za to przewiew jest, na wiosnę i lato idealnie chłodzi...wiadomo co Masz zapewne na myśli chłodzenie "sztycy" 😆
AHABI ONE Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) 9 minut temu, Kruk napisał: Ja swoje kupiłem za 800 niecałe Kuźwa, mogłeś to przemilczeć, teraz "wisisz" mi 100 z kawałkiem. .😜 PS :Dawno kupiłeś -podaj namiar tego sklepu 😆 Mam 14 dni na zwrot jeszcze 😂 Edytowane 16 Lutego 2020 przez AHABI ONE
Kruk Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 łooo dawno z 1,5 roku temu i w życiu nie przypomnę sobie co to za sklep, ale na pewno jakiś z "doskoku", nie z tych co się na co dzień zaopatruje.
AHABI ONE Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Ja przekopałem internetowe sklepy i znalazłem w 1 zagranicznym taniej o 60zł, niż w tym którym zakupiłem, ale po doliczeniu 35 zł za przesyłkę i czas oczekiwania, to odpuściłem ☺ 1.5 roku. ..To powiedz mi, jak zużycie wygląda i czy w MTB czy szosa zamontowane u Ciebie Edytowane 16 Lutego 2020 przez AHABI ONE
Kruk Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Może za rok, już nie pamiętam. Szczerze nie mam nic mu do zarzucenia, wkładka się nie wygniotła ani nic nic. Skóra ma tą powłokę na sobie i troszkę się przetarła ale nie dużo. Skóra jest cała. Mam 2 takie siodła jedne z magnezowymi prętami a drugi z tymi karbonowymi i szczerze nie ma praktycznie żadnej różnicy w wadze. Jakbym wiedział to bym 2 z magnezowymi prętami kupił bo wszystko inne jest te same. Szykowałem się jakiś czas temu na tą topową wersje ale dobrze że jej nie kupiłem: https://www.cyklomania.pl/selle-italia-siodlo-slr-tekno-flow-s3-carbon,id11128.html Aż tak swojego tyłka nie lubię 1
AHABI ONE Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 Karbonowa konstrukcja prętów siodła, to dadatkowa sprężystość w porównaniu do magnezowych ☺ Widziałem to siodło, nie kupiłbym za te pieniądze, chociaż jestem "poszajbowany" jak to moja "połowa " powiada 😆
Kruk Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Ja nie czułem różnicy. Jak masz ramę karbonową to tym bardziej. Ja mam teraz z powrotem sztycę amortyzowaną od Cane creeka to mam o wiele więcej amortyzacji niż te pręty carbonowe, nie mniej jest to bajer. Noo te siodło to odjazd, nie kupiłbym chyba że miałbym w opór kasy
AHABI ONE Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 No zgadza się, odczucie prawie żadne, ale jak to w przysłowiu powiadają :"Ziarnko do ziarnka. .." Powiem Ci, że w fullu (karbon) to i na taborecie wygodnie 😁 Poszedłem w kierunku z karbonowym wykończeniem,bo jak mogłoby być inaczej. Gdybym miał ameliniowy rower, to na magnezowym , bym pomykał. ..Oczywiście to tylko żart ☺
Kruk Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 No pewnie, jak masz i ramę karbnową, sztycę, kierę i mostek to w sumie da to już coś Taaak jak o fulla idzie to wszystko jedno Noo ja kumam, jak karbon to karbon
AHABI ONE Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Siodełko przetestowane i to dość intensywnie , ostatni kurs od pkt A do pkt B-80km. Teraz mogę coś dodać od siebie na w/w model. Jest mega komfortowa pozycja, nic nie ociera, żadnych otarć, a o jakimkolwiek bólu krocza, to zapomnijmy. Siodełko jest dobrze wyprofilowane -podczas upału (niedziela 14.06.20) jazda na odcinku 80km z tym Selle, to sama przyjemność z pokonywanych kilometrów. Jest przewiew i ulga dla krocza, kości kulszowe miały odpowiednie podparcie, jest idealnie. Mogę szczerze polecić, to dobry wybór i dobrze wydane $ 🙄 Edytowane 15 Czerwca 2020 przez AHABI ONE 1
Kruk Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Również je polecam, prostata nie drętwieje ani wiadomo co
Łukasz_P Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) Czy do siodła z carbonowymi prętami muszę zmieniać jarzmo? Zastanawiam się między kit carobonio, a superflow w wersji z prętami Ti316, ale w krótsze Boost. Aktualnie testuje wersję TM z magnezowymi i bardzo mi odpowiada. Edytowane 8 Września 2020 przez Łukasz_P
KRL064 Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 33 minuty temu, Łukasz_P napisał: Czy do siodła z carbonowymi prętami muszę zmieniać jarzmo? Zastanawiam się między kit carobonio, a superflow w wersji z prętami Ti316, ale w krótsze Boost. Aktualnie testuje wersję TM z magnezowymi i bardzo mi odpowiada. Kilka postów wcześniej opisałem moje wrażenia z użytkowania tego siodełka w wersji Boost. W kwestii jarzma nic nie zmieniałem i nie ma żadnego problemu. A po przejechaniu już kilku tyś kilometrów mogę napisać że krótsza wersja to genialne rozwiązanie. 1
Łukasz_P Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Dzięki. Pod dłuższą wersję nawet nie podchodziłem. Przesiadłem się ze Power Pro Speca, które też jest krótkie, bo to z rowerem przyszło w rozmiarze 155 mm, które kompletnie nie dogadywało się z moim tyłkiem, więc szukałem węższego odpowiednika właśnie w krótkiej wersji. Jeżdżę sporo na dropach, więc to dobra opcja. Co do jarzma, to dobre info.
Nemrod Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 2 godziny temu, Łukasz_P napisał: Czy do siodła z carbonowymi prętami muszę zmieniać jarzmo? Zastanawiam się między kit carobonio, a superflow w wersji z prętami Ti316, ale w krótsze Boost. Aktualnie testuje wersję TM z magnezowymi i bardzo mi odpowiada. Zależy od jarzma. Jeżeli obejmuje pręty siodełka z góry i z dołu to nie. Ale przy jarzmach speca i Treka, które łapią je z boku trzeba zmienić lub dokupić same adaptery. 1
Łukasz_P Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 5 minut temu, Nemrod napisał: Zależy od jarzma. Jeżeli obejmuje pręty siodełka z góry i z dołu to nie. Ale przy jarzmach speca i Treka, które łapią je z boku trzeba zmienić lub dokupić same adaptery. Właśnie to sprawdziłem i mam od boku (Spec) jeszcze z chamskim napisem Alloy Rails 😅 Jarzmo już znalazłem, ale popatrzę za adapterami.
Nemrod Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Mi właśnie chodziło o same zaciski jarzma: https://www.specialized.com/pl/pl/zacisk-anodyzowany-79-mm/p/130890?color=&searchText=2812-9050 Też mam sztyce speca i siodełko na szynach 7x9 mam. Mi udało się kupić na olx za sześć duszek.
Łukasz_P Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 No to właśnie to znalazłem hehe. Właśnie przetrzepałem olx i allegro i echo. Nie wiem czy nie pójdę po prostu w 316Ti.
KRL064 Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Jeżeli wprowadziłem w błąd to przepraszam ja mam jarzmo z obejmą góra dół.
Rekomendowane odpowiedzi