beriam Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Witam na wstępie wszystkich użytkowników forum Kilka tygodni temu miałem wypadek, nie zauważyłem rozwieszonego łańcucha, salto na szczęście skończyło się dla mnie tylko złamaną ręka i połamanym pedałem. Były zamontowane Candy Pro DARTMOOR, ale powiem szczerze jakoś do mnie nie przemawiały, stopa mi się ślizgała (Adidas Terrex Swift Solo). Może źle stawiam stopę, główny nacisk podczas jazdy to palce oraz śródstopie. Mój budżet to +-150 pln Ważne dla mnie aby były w miarę możliwości bezobsługowe i nie musza to być koniecznie platformy Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Mam, używam, polecam. https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/pedaly-rowerowe/bmx-dh-fr-platformowe/p,pedaly-stream-pro-dartmoor,490981.html 15 minut temu, beriam napisał: salto na szczęście skończyło się dla mnie tylko złamaną ręka Tylko? Szybkiego powrotu do zdrowia i na rower! Odnośnik do komentarza
beriam Napisano 11 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 (edytowane) Biorąc, ze nie miałem na głowie kasku, zraziłem się do tego typu nakryć głowy w wojsku, to tylko We wcześniejszych platformach, szybko pojawiły się luzy i strzelanie podczas podjazdów, bo było dla mnie bardzo frustrujące. Zakładam, ze przy tym modelu, będzie lepiej ? Edytowane 11 Czerwiec 2017 przez beriam Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 (edytowane) 3 sezony przejeździłem na modelu Stream i działy bez zarzutu. Wystarczyła typowa obsługa i smarowanie. W tym roku zmieniłem na Pro Stream. Różnica w zastosowanych łożyskach i w cenie. W pierwszych kulki w drugich maszynki. Pedały chodzą gładko choć przyznam, że przejeździłem na nich dopiero z 200 km z powodu złamanego nadgarstka (prawie 3 miesiące bez roweru). Również używam Adidas Terrex Swift Solo. Buty pewnie trzymają się pedałów. P.S. Zainwestuj w kask Kask rowerowy to nie to samo co stalowy skupiacz myśli tudzież nowoczesny kevlar. Edytowane 11 Czerwiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
beriam Napisano 11 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Kask już nabyłem, po taniości, ale daje rade MTB 500 B'TWIN Czyli de facto jedyny słuszny wybór w tym przedziale cenowym to Pro Stream ? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 (edytowane) To już sam decyduj czy Stream czy Pro i jedne i drugie są dobre. Kwestia czy wystarczą Ci kulki (prosta budowa kulki konusy ot wsio) czy wolisz maszynki (łożyska uszczelnione i tuleje ślizgowe). Obydwa modele bazują na tej samej platformie. Edytowane 11 Czerwiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
beriam Napisano 11 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Wezmę raczej Pro (czarny mat), w sumie zakup na jakiś czas. Nie będę oszczędzał, żeby później się nie .... W tym modelu występuje regulacja pinów? Jeśli tak, to przy obuwiu które używamy, piny wkręcone maksymalnie, czy inna opcja ? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 (edytowane) Piny jako takiej regulacji nie mają ale jeśli je delikatnie wykręcisz i zabezpieczysz aby nie powypadały to wsio powinno być oka. Przyjdą, obejrzyj i pokombinuj jeśli będziesz odczuwał taką potrzebę. Ja nic z pinami nie robiłem i w trakcie jazdy buty trzymają się naprawdę pewnie. Ja nie mam wrażenia, że but się ślizga. Wręcz odwrotnie. Jak przyklejony Cala moja ekipa jeździ na Stream. Z kulkami raz mieliśmy taka sytuacje, że oś stawia opór przy wyjęciu z pudełka ale wystarczyło kilka przejechanych km i bieżnie się dotarły. Edytowane 11 Czerwiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
beriam Napisano 11 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Przekonałeś mnie Kupowałeś w sklepie, który linkowałeś ? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 (edytowane) Tak, brałem z linku który wstawiłem. Mała uwaga. Jak kupowałem to przed zalogowaniem cena była niższa niż po zalogowaniu (czarny mat). Gdybyś miał podobną sytuacje to pisz od razu do obsługi w tej sprawie. Ja tak zrobiłem i gość z obsługi sklepał mi zamówienie z niższą ceną. Oczywiście wszystko rejestrowane w ich systemie. Lipy nie było. Przenoszą teraz główny magazyn, wiec podali info że przesyłki mogą mieć opóźnienie. P.S. Właśnie się zalogowałem żeby sprawdzić i ceny są takie same. Choć dla mnie cena i tak jest niższa ze względu na rabat (118 zł) Edytowane 11 Czerwiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
beriam Napisano 11 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Będę miał to na uwadze. Jeszcze raz thx za chęci i pomoc Jak dojada, coś tam skrobnę. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Jasne opisz wrażenia i czy spełniają Twoje oczekiwania. Nie ma za co po to tu jesteśmy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Dżery Napisano 30 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwiec 2017 Pedaly już pewnie dojechały... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi